Ügyfél éhségsztrájkol a Porsche Hungária előtt

Kósa István autós sztrájk - Kovács Gábornak Kósa István, aki sztrájkba kezdett a Porsche Hungaria Fáy utcai képviselete elött, mivel szerinte 12 éves autóját a cégnek kéne megjavítani
Kósa István, aki sztrájkba kezdett a Porsche Hungaria Fáy utcai képviselete elött, mivel szerinte 12 éves autóját a cégnek kéne megjavítani
Vágólapra másolva!
A csurgói férfi szerint Volkswagen Passatja gyári hibás, az pedig, hogy a márkaszervíz nem tudja megjavítani, a Porsche Hungária felelőssége. A füstölő autót tréleren magával vitte, azt mondja, addig nem mozdul a cég irodája elől, amíg nem foglalkoznak érdemben a panaszával.
Vágólapra másolva!

Kósa István addig nem mozdul a Porsche Hungária Fáy utcai irodája elől, amíg a cég nem hajlandó érdemben foglalkozni a panaszával. A csurgói férfi autóját, egy Volkswagen Passatot tréleren magával vitte, a Porsche Hungária telephelyére viszont nem engedik be, úgyhogy az utcán vár. Kósa István az Origónak azt mondta, a vállalat képviselői nem állnak szóba vele.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

12 éve húzódik

Az 1.9 TDI Volkswagen Passatot 12 éve vásárolták, a kocsi 170 ezer kilométert futott. Az igazságügyi szakértő bontás nélkül megállapította, hogy a gépkocsi gyári hibás, erről papírjuk is van. A kocsi az elmúlt 12 évben már számtalanszor volt szakszervízben, legutóbb másfél hónapig - tudtuk meg a tulajdonostól. Akkor 650 ezer forintért javították, de már megint nem működik, füstöl.

Ki a felelős?

A kocsi tulajdonosa szerint a Porsche Hungária azért nem akar foglalkozni az üggyel, mert arra hivatkoznak, hogy a javítás a szakszervízre tartozik, nem rájuk, ők csak importőrök. A tulajdonos lánya, aki egyébként jogász, azt mondja, a régi és az új polgári törvénykönyv szerint is (315. paragrafus) a márkaszervíz működése az importőr felelőssége, mivel ő adja ki az engedélyt.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Garancia

A kocsi már akkor hibás volt, amikor megvették, ezért a Porsche Hungária nem hivatkozhat arra, hogy már 12 éves, mondja a tulajdonos. A cég 100 ezer forintos kártérítést ajánlott, vagy kedvezményt kaphat, ha új autót vásárol náluk, állítja.

Új autót akar

A Porsche Hungária szerint felajánlották a panaszos ügyfelüknek, hogy jelenértéken visszavásárolják az autót, vagy márkaszervízben elvégzik a javíttatást, a munkadíjból és az alkatrészek árából kedvezményt kap. A cég szerint a tulajdonos ezekbe a megoldásokba nem volt hajlandó belemenni, csak azt hajlandó elfogadni, ha új autót kap.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Volt per?

A Porsche Hungária szerint a gépkocsi tulajdonosa már két pert indított ellenük, egyet a nagyatádi járási bíróságon, egyet a pesti központi bíróságon, mindkettőt elvesztette. A perekről kérdeztük a tulajdonos lányát, aki tagadta, hogy bármiféle jogi eljárás lett volna, és azt állította, semmilyen más fórumon nem kerestek jogorvoslati lehetőséget.