Az Accor eladja budapesti szállodáit

Vágólapra másolva!
Valószínűleg egy saját érdekeltségébe tartozó cégnek.
Vágólapra másolva!

A francia Accor szállodalánc megvételre kínálta fel 46 közép-kelet európai szállodáját a saját érdekeltségébe tartozó lengyel Orbisnak, áll a varsói központú vállalat közleményében. Az eladásra felkínált szállodák többsége Budapesten, Prágában, Bukarestben és Varsóban van.

Családban marad

A varsói tőzsdén jegyzett Orbis, amely fölött az Accor gyakorolja az irányítási jogokat, Lengyelország vezető idegenforgalmi cége. Varsói elemzők szerint az ügylet előnyös lehet az Orbis számára, mert kiterjeszti működési területét a térségben. Ugyanakkor megjegyzik, hogy a piac jobban örült volna, ha az Accor nem érdekeltségi körén belüli cégnek ajánlja fel a szállodákat.

Valószínűleg megveszik

Gilles Clavie, az Orbis vezérigazgatója szerint az Accor ajánlata az előzetes elemzések szerint beleillik az Orbis stratégiájába, de a részletes elemzés és a tárgyalások időbe telnek. Az Accor 142,3 millió eurót kér a részben saját tulajdonú, részben lízing és franchise szerződések alapján működtetett szállodákért. Az Accor november végéig biztosított kizárólagos tárgyalási jogot az Orbisnak.