Csalódást okozott a McDonald's is

McDonald's napi grafikon
Vágólapra másolva!
A McDonald’s is kiadta gyorsjelentését a harmadik negyedévre. Az adatok ugyanolyan elkeserítőre sikerültek, mint jó pár másik amerikai vállalat esetében. A cég adózott nyeresége 30 százalékkal csökkent és az árbevétel is elmaradt az elemzői várakozásoktól.
Vágólapra másolva!
  • Az adózott eredmény 30 százalékot zuhant az egy évvel korábbihoz képest. Amíg egy éve még részvényenként 1,52 dolláros profitra tett szert a McDonald's, addig a most zárult negyedévben csupán 1,09 dollárra. Ezzel egyébként az elemzői konszenzusban szereplő 1,37 dolláros értéket is elvétette a társaság.
  • Az árbevétel 6,99 milliárd dollár volt a negyedévben, míg egy évvel korábban még 7,32 milliárdos dolláros bevételre tett szert a világ legnagyobb gyorséttermi lánca. Ráadásul az elemzői konszenzusban szereplő 7,18 milliárd dolláros várakozást sem sikerült a cégnek hozni.
  • Közel 3 százalékos csökkenéssel skészül indítani a mai kereskedést a McDonald's a várakozásokat alulmúló gyorsjelentés publikálását követően.
  • A tartósan nyitvatartó üzletek eladásai globális szinten 3,3 százalékkal estek, amiben szerepet játszik az USA 2,9 százalékos csökkenése és az ázsiai, csendes-óceáni, közel-keleti és afrikai térség (APMEA) 10,6 százalékos visszaesése.
  • Don Thompson, a McDonald’s vezérigazgatója szerint az egy évvel korábbihoz képest mért gyenge eredmény több tényező közös hatásaként alakult ki. Ezek között megemlítette a magasabb adóterheket, az működési környezetben beállt változásokat az APMEA térségben és Európában, illetve az USA alulteljesítését.
McDonald's napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu