Feltámadhat a BlackBerry

Vágólapra másolva!
Az elmúlt években szenvedő BlackBerry több kísérletet tett hanyatló eladásainak fellendítésére. Ez a harmadik negyedéves eredmények alapján sikerült is, hiszen jócskán felülmúlták az elemzői várakozásokat, persze ez még nem azt jelenti, hogy régi önmagát idézi a cég. Ráadásul olyan pletykák is felröppentek, miszerint a Lenovo ajánlatot tehet a vállalat megvásárlására, amely egyes források szerint akár 15 és 18 dollár között is lehet. Sőt, ehhez igen kecsegtető technikai kép párosul.
Vágólapra másolva!

Komoly fordulatot vett 2013 végén a BlackBerry árfolyam, ugyanis közel egy éve emelkedő pályán található a részvény. Azóta egyébként több mint duplázódott az árfolyam. A legutóbbi felpattanás bő egy hete indult, aminek eredményeképpen újra belekóstolt a 10 dolláros szintbe az árfolyam.

9 százalékot ugrott hétfőn az árfolyam a felvásárlási pletyka következtében. Habár a keddi kereskedés indulásakor visszaesett ez alá, ám ha tartósan le tudná gyűrni, akkor megnyílna előtte az út a 11-11,6 dolláros ellenállászóna felé. Ennek áttörése azonban igen kemény diónak tűnik, tavaly nyár óta ugyanis rendre megálljt parancsolt az akadály.

Ráadásul még nagyobb tér nyílhat meg az árfolyam előtt, ha sikerül legyűrni a 11,6 dolláros ellenállást, miután e szint felett egy nagyobb betöltetlen rés húzódik. Ebben az esetben akár 14,5 dollárig is elmehetne a részvény. A további emelkedést az MACD vételi jelzése is támogathatja.

Csökkenés esetén a 200 napos mozgóátlag állíthatná meg 9,2 dollár környékén. Amennyiben ez nem bizonyulna elég erősnek, úgy ismételten a trendvonal nyújthatna menedéket, amit ráadásul a korábban fontos szerepet játszó 9 dolláros támasz is megerősít.

BlackBerry napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu