Hatalmas emelkedést várnak az amerikai indexeknél

Vágólapra másolva!
Hatalmas összegben fogadott az amerikai indexek, az S&P500 és a NASDAQ100 emelkedésére egy titokzatos befektető, írja a Reuters. A tranzakciókat még kedden hajtották végre az SPDR S&P 500 ETF és a PowerShares QQQ Trust opciós piacán.
Vágólapra másolva!

Az adatok alapján egy befektető hatalmas összegben fogadott az S&P500 és a NASDAQ100 szárnyalására. Mindkét ETF-re 150 000 darab kötés született néhány perc leforgása alatt, darabonként mindössze 2 centes opciós díjért. Vagyis valaki nagyon olcsón tudta ezzel a lépéssel a részvénypiacok esetleges emelkedésének lehetőségét megjátszani.

A vásárlások talán a nagy mennyiség mellett azért is kaphattak ilyen felhajtást, mert az opciók után akkor jár kifizetés, ha a részvényindexek 4 hét múlva új csúcsokra szaladnak. Mindez nagyjából 10 százalékos emelkedésnek felelhet meg igen rövid időtáv alatt, nem véletlen tehát, hogy ilyen olcsón tudta megvásárolni a nemrég igen kis valószínűségűnek gondolt kimenetelt a befektető.

SPDR S&P 500 ETF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az opciókat idén nyáron kezdték kereskedni sokkal magasabb árfolyamon, de az utóbbi hetekben látott zuhanás és 2012 óta nem látott negatív piaci hangulat 40 centről 1 cent közelébe nyomták az áraikat.

PowerShares QQQ Trust ETF napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu