Vágólapra másolva!
Nagyszerűen teljesített az elmúlt egy évben az ANY Biztonsági Nyomda, ráadásul úgy tűnik, hogy még közel sincs vége a menetelésnek. Napokkal ezelőtt egy markáns kitörést produkált a részvény, amivel több mint három éves lokális csúcsra futott az árfolyam. A következő ellenállásokig még újabb emelkedő hullámok jöhetnek, a grafikonon kirajzolódó fülescsésze alakzat ráadásul további komoly felértékelődést vetít előre hosszabb távon. 
Vágólapra másolva!

ANY (BÉT): Megjött a régóta várt kitörés

  • Felkavarta az állóvizet az Any Biztonsági Nyomda piacán az a két jelentős kötés, melyekre az elmúlt hetekben került sor tőzsdei kereskedésben. Az egyikkel kapcsolatban azt is megtudhattuk, hogy az igazgatóság tagja, Gyergyák György, illetve a tulajdonában álló cég vásárolta meg azt a 2,6 százaléknyi részvényt, aminek az eladói oldalán nagyrészt az Aegon Alapkezelő állt. Bár egy pénzügyi befektető pozícióinak leépítése önmagában nem jó jel a piacoknak, a szakmainak minősíthető befektető vásárlásai az ilyen jellegű félelmeket ellensúlyozzák. Az az apró részlet pedig vélhetően sok befektető fantáziáját felkeltette a Nyomda mobilfizetési lehetőségeivel kapcsolatban, hogy Gyergyák Kontakt Mobil Fizetési Rendszerház nevű cégébe csoportosította ANY részvényeit.
  • Ennek megfelelően sikerült a részvénynek áttörnie a korábban többször is túl nagy falatnak bizonyuló 810-820 forintos ellenállás zónát. Az emelkedő háromszögre hajazó alakzat áttörésével három és fél éves csúcsot döntött az árfolyam, melyet követően akár a 900, majd a 940 forintos ellenállásig is kitarthat a kedvező mozgás.
  • Néhány hete még igencsak aggasztóan festett az ANY technikai képe, hiszen a 2013 októbere óta tartó emelkedő trendvonal alá csúszott az árfolyam. Az elmúlt napokban azonban felpattant 50 napos mozgóátlagáról, és nagy erővel szakította át a trendvonalat.
  • Elképzelhető azonban, hogy a nagy kitörést kisebb korrekció követheti, amelyet az RSI indikátor túlvettsége is megerősíthet. Ebben az esetben a trendvonalról rugaszkodhatna el ismét, amely jelenleg 840 forint környékén található. Amennyiben ez nem bizonyulna elég erősnek, még mindig számíthat a 810 forintnál húzódó 50 napos mozgóátlagra.

Az ANY Biztonsági Nyomda napi grafikonja

Az ANY Biztonsági Nyomda napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • Az elmúlt három évben a heti grafikonon egy fülescsésze alakzat formálódott, amelynek nyakvonalát az utóbbi napokban jelentős forgalom mellett nagy erővel törte át az ANY. Ez természetesen remek előjel a részvény számára. A 940 forintos ellenállás leküzdése után akár a fülescsésze alakzatból számítható 1200 forintos célszintet is elérhetné. Ez természetesen csak a hosszú távú célok között szerepelhet, de a hozam-kockázati arány mindenképpen kecsegtető lehet a potenciális befektetők számára.
  • A további erősödéshez elsőként a 940 forintos ellenállást kellene legyűrnie a papírnak. Amennyiben ez a szint túl nagy kihívásnak bizonyulna, a korábban komoly fejtörést okozó 800 forint körüli szint nyújthatna menedéket. Negatívumként a heti grafikonon is megfigyelhetjük, hogy az RSI indikátor szintén a túlvett zónában tartózkodik.
  • Mivel hamarosan Magyarországon is beindul a gyorsjelentési szezon, érdemes lesz figyelni az ANY eredményét is, hiszen ezek mindig komoly árfolyammozgásokat okozhatnak. A beszámolót várhatóan november 14-én teszi közzé a vállalat.

Az ANY Biztonsági Nyomda heti grafikonja

Az ANY Biztonsági Nyomda heti grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu