Ebben a formában nem lesz internetadó

Vágólapra másolva!
A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be, nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel a Kossuth Rádióban.
Vágólapra másolva!

9:10: Kilőtt a Magyar Telekom árfolyama

  • Hatalmas ugrással indította a napot a Magyar Telekom részvénye, Orbán Viktor nyilatkozata után. A telekomrészvény csak kisebb késéssel tudott kinyitni, a túl nagy érdeklődés miatt, és 339 forinton, vagyis 5 százalékos pluszban indította a napot.

8:56: Visszavonják az internetadó tervezetet

  • Az emberek megkérdőjelezik az ésszerűségét az adónak, ilyen körülmények között pedig nem lehet bevezetni, fogalmazott Orbán.
  • Az adótörvényeket most teljesen vissza kell vonni, majd januárban nemzeti konzultációt kell indítani, tette hozzá Orbán. Ugyanis "választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extra profit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe". A konzultáció vége 2015 első negyedévének, félévének végére várható - fűzte hozzá.
  • Ez kifejezetten jó hír a Magyar Telekomnak, aminek az árfolyama az elmúlt napokban éppen a tervezett adó miatt kezdett nagyobb csökkenésbe. Tegnap 323 forinton fejezte be a napot a telekomrészvény. Ma reggel pedig már 335 forinton kezdheti meg a kereskedést az indikációk alapján.
  • Az október 22-én napvilágra kerülő hírek után a KBC elemzőinek számításai alapján, akár 14 milliárd forintos nagyságrendű adó is terhelhette volna a Magyar Telekomot.

A Magyar Telekom az Investor.hu-t is kiadó Origo Zrt. százszázalékos tulajdonosa.