Szárnyal a GoPro

Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetek visszaesése után újra szárnyalt a GoPro árfolyama. Mindez elsősorban a vártat messze meghaladó negyedéves eredményeknek köszönhető, miután erős kereslet mutatkozott a cég kamerái iránt. 
Vágólapra másolva!

A június végi tőzsdére vonulása után hatalmas utat tett meg a GoPro árfolyama, hiszen a 24 dolláros bevezetési árfolyam után már 100 dollár környékén is járt a papír. Az irány azonban nem mindig volt ennyire egyértelműen pozitív, az utóbbi hetekben ugyanis több mint 10 százalékos esést mutatott be a GoPro. Még Michael Schumacher januári síbalesetével is összefüggésbe hozták az amerikai kameragyártót, ezzel is tovább nyomva az árfolyamán.

Ezt az esést látszik most visszahozni az árfolyam, amely mögött a vállalat remekül sikerült harmadik negyedéves eredményei állhatnak. A GoPro ugyanis minden téren túlszárnyalta a várakozásokat. A részvényenkénti 12 centes profit például másfélszerese lett a Thomson Reuters konszenzusában szereplő 8 centes értéknek.

Árbevétel soron is jelentősen sikerül meghaladni a várakozásokat, a 266 millió dolláros várt értékkel szemben 280 millió dollár adódott, ami 45,7 százalékos növekedést jelent, a 2013-as harmadik negyedév 192,1 millió dolláros eredményéhez mérve. A vállalat korrigált EBITDA-ja pedig 36,2 millió dolláros eredménnyel 320 százalékos növekedést mutatott be éves alapon .

Mindezzel együtt pedig a vállalat növelte a negyedik negyedéves árbevételi várakozásait, 550 millió dollár helyett 580 milliót várnak, pedig az átlagos elemzői becslés 503 millióval számol.

Az árbevétel növekedésében a negyedév során piacra dobott új termékek sikere mellett nagy szerepet játszhatott, hogy az amerikai eladások több mint kétszeresükre tudtak növekedni éves alapon. A vállalat pedig a következő negyedévet tekintve is hasonlóan optimista, leginkább a hagyományosan erős karácsonyi időszak miatt. A cég 65-69 centes részvényenkénti nyereséget és 550-580 millió dolláros árbevételt vár a negyedik negyedévre, jelentősen magasabbat az elemzői prognózisoknál-

Az árbevételi és profit eredmények közlése után a részvény árfolyama kilőtt piaczárás után és 17 százalékot ugrott. Ma így 80 dollár közelében nyithat a papír.

GoPro napi grafikon Forrás: AmiBorker, Investor.hu