Vágólapra másolva!
Nagy pluszt szedtek össze az európai tőzsdék, ráadásul itthon is veszik a részvényeket a befektetők. A Magyar Telekom folytatja a ralit, de az OTP és a forint is erősödni tud a jó hangulatban. 
Vágólapra másolva!
  • Tart a jó kedv az európai tőzsdéken, amit még nagy részben a tegnapi remek amerikai GDP-adat, valamint a japán jegybank monetáris politikájának további lazítása váltott ki. A részvényindexek 0,6-1,9 százalékos pluszban mozognak, az egyik legjobban pedig a francia CAC 40 teljesít.
  • A francia indexet többek között a bankrészvények emelkedése segíti, a BNP Paribas 4 százalékkal ugrik a remek gyorsjelentésére. A piacán uralkodó vételi kedv a versenytársakhoz is átragadt, a Credit Agricole például másfél százalékkal, az Axa 2,5 százalékkal drágul.
  • A mai eurózónás inflációs adat nem okozott nagy meglepetést, a vártnak megfelelően 0,4 százalékos volt az áremelkedés üteme a zónában éves alapon októberben az előzetes adatok szerint. Ez kisebb növekedének felelt meg a szeptemberi 0,3 százalékos értékhez képest, ám közel sem jelenti azt, hogy fellélegezhetne az EKB. Az eurózónás munkanélküliség is kifejezetten magas még, 11,5 százalékos volt szeptemberben.
  • Az euró erősödéssel reagált a statisztikákra, és 1,259-ig emelkedett a dollárral szembeni árfolyama.
  • A hazai tőzsdén is kitart a lendület, ami elsősorban a Magyar Telekom remeklésének köszönhető. A telekompapír az internetadó valószínűsíthető elvetésére kezdett nagy raliba, és dél körül 5 százalékos pluszt mutat. Ezzel nagy mértékben korrigálja az elmúlt napok esését, és 339 forintig tért vissza.
  • A többi blue-chip ennél mértékeltebb pluszokat mutat, a Mol és a Richter tegnapi záróértéke körül mocorog, míg az OTP 0,7 százalékkal drágul, amivel a 4000 forintos szinttől távolodik.
  • A forint is tovább tud erősödni ma a feltörekvő piaci társaival együtt, és már 307,3-nál jár az eurőval szembeni árfolyama. Az USDHUF 244,1-ig ereszkedett le.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu