Csak a felső plafont, nem az internetadót vonták eddig vissza

tüntetés az internetadó ellen erzsébet híd tüntetés az internetadó ellen erzsébet híd második tüntetés az internetadó ellen
második tüntetés az internetadó ellen
Vágólapra másolva!
Még nem vonták vissza az internetadót, csak a módosítót, amit Rogán Antal nyújtott be a 700, illetve 5000 forintos felső limitről. Ha most szavaznának a törvényjavaslatról, akkor a legdurvább verziót fogadhatnák el a képviselők, ami felső határ nélkül 150 forint gigabájtonkénti adót ír.
Vágólapra másolva!

A HVG írt róla, hogy visszavonták a Rogán Antal által beterjesztett módosító javaslatot, ami magánszemélyeknél havi 700, cégeknél havi 5000 forintban maximálta volna az internetes adatforgalomra kiszabható adó mértékét. Most tehát még a netadóról, vagyis a kormány szóhasználata szerint a „telekommunikációs adó kiterjesztéséről" szóló törvény a legdurvább verzióban van a parlament előtt.

A második tüntetés az internetadó ellen Fotó: Bielik István - Origo

A Nemzetgazdasági minisztérium azért nem kérhette eddig a netadó visszavonását, mert csak az egész adótörvényre vonatkozólag tehetnék meg ezt. A Cink szerint már pénteken írtak a gazdasági bizottság elnökének, hogy az internetadóra vonatkozó részt vonják vissza. A portál alapítóját Szily Lászlót kérte fel Deutsch Tamás, hogy legyen a nemzeti konzultációs tanácsadója. Ők szerdán délelőtt dönthetnek erről.