Csak a felső plafont, nem az internetadót vonták eddig vissza

2014.11.04. 15:30

Még nem vonták vissza az internetadót, csak a módosítót, amit Rogán Antal nyújtott be a 700, illetve 5000 forintos felső limitről. Ha most szavaznának a törvényjavaslatról, akkor a legdurvább verziót fogadhatnák el a képviselők, ami felső határ nélkül 150 forint gigabájtonkénti adót ír.

A HVG írt róla, hogy visszavonták a Rogán Antal által beterjesztett módosító javaslatot, ami magánszemélyeknél havi 700, cégeknél havi 5000 forintban maximálta volna az internetes adatforgalomra kiszabható adó mértékét. Most tehát még a netadóról, vagyis a kormány szóhasználata szerint a „telekommunikációs adó kiterjesztéséről" szóló törvény a legdurvább verzióban van a parlament előtt.

A második tüntetés az internetadó ellenFotó: Bielik István - Origo

A Nemzetgazdasági minisztérium azért nem kérhette eddig a netadó visszavonását, mert csak az egész adótörvényre vonatkozólag tehetnék meg ezt. A Cink szerint már pénteken írtak a gazdasági bizottság elnökének, hogy az internetadóra vonatkozó részt vonják vissza. A portál alapítóját Szily Lászlót kérte fel Deutsch Tamás, hogy legyen a nemzeti konzultációs tanácsadója. Ők szerdán délelőtt dönthetnek erről.