A családok fele spórol a gyerekének

család gyerek játék
Child playing with cell phone, cropped
Vágólapra másolva!
A magyar családok 54 százaléka tesz félre gyermeke jövőbeni céljaira, első helyen áll a továbbtanulás támogatása, második a biztonsági tartalék képzése, míg harmadik a sorban az otthonteremtés segítése. 
Vágólapra másolva!

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. felmérése szerint a legnépszerűbb megtakarítási eszköz a megtakarítási számla volt, ezt a megkérdezettek 23 százaléka említette. A lakás-előtarékosságot a válaszadók 19 százaléka, az életbiztosítást 16 százalék, a babakötvényt pedig 13 százalék mondta.

Gondolunk a gyerekeink jövőjére. Forrás: PhotoAlto/Marion Barat


A felmérés, amelynek egyik célja az volt, hogy a Fundamenta hozzá tudja igazítani lakás-takarékpénztári kínálatát a piaci elvárásokhoz kimutatta azt is, hogy az átlagos szülői megtakarítás hossza 10 év, amely elegendő például a továbbtanulás támogatásához.

Miután a három legnépszerűbb - a gyermekeket segítő - megtakarítási cél közül a legköltségesebb az otthonteremtés, erre hosszabb ideig kell takarékoskodni. Ezért a jelenlegi 8-10 éves lakás-előtakarékossági konstrukciók mellé a Fundamenta 20 éves lehetőséggel gazdagította kínálatát.