Pénzük harmadához jutnak a Malév-dolgozók

nagy bukások, malév
Vágólapra másolva!
November közepén 900-950 egykori Malév-dolgozó követelésének egyharmadát fizeti ki a 2012. február 3-án becsődölt nemzeti légitársaság felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Zrt. mintegy bruttó 2,2 milliárd forint értékben. A kifizetés arányos lesz, mely átlagosan bruttó 34 százalékot jelent a fennálló dolgozói követelésekre, és vonatkozik a belföldi és külföldi volt munkavállalókra.
Vágólapra másolva!

A várakozáson felüli kifizetési mértékre a sikeres követelésbehajtás teremtett fedezetet, melyet a felszámoláson dolgozó volt malévos kollégáknak köszönhetünk – mondta Király József, a Malév volt HR-igazgatója. Hozzátette: ezzel a kifizetéssel - figyelembe véve a Bérgarancia Alapból már teljesített juttatásokat - a belföldi dolgozók átlagosan a bruttó követelésük közel 50 százalékát megkapják

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Az arány az alacsony keresetűeknél elérheti a 70-80 százalékot is, a magasabb keresetűek kielégítése az átlag alatt teljesül százalékosan. Pilóták, légi utaskísérők, kereskedelmi és irodai dolgozók és minden egyéb egykori munkavállaló is szerepel a kifizetési listán.

A teljes cikket itt találja: vg.hu.