Remekelt az Airbus

Vágólapra másolva!
A vártnál nagyobb mértékben tudta növelni nyereségét az Airbus. A francia társaság elsősorban a fő tevékenységnek számító repülőgép-gyártásnak köszönheti a javuló eredményeket. 
Vágólapra másolva!
  • Egy év alatt bő 16 százalékkal tudta növelni üzemi profitját az Airbus, ami elsősorban a repülőgép-eladások bővülésének köszönhető. Az üzemi nyereség 821 millió euróra hízott a harmadik negyedévben, ami jelentősen felülmúlta az elemzői várakozásokat is (várt: 662 millió euró).
  • Az árbevétel minimálisan csökkent, és 13,3 milliárd eurót tett ki (várt: 13,17 milliárd euró), a nettó profit viszont 41 százalékkal, 264 millió euróra esett vissza a kedvezőtlen devizahatások miatt.
  • Az árbevétel 2/3-áért felelős repülőgép-gyártó üzletág remekel idén, az első kilenc hónapban 791 darabra hízott a nettó (tehát a visszamondásokkal együtt számított) megrendelés-állománya, amivel már teljesítették az erre az évre vonatkozó célkitűzéseiket.
  • Az egyik legnagyobb szupergépükből, az A380-as gépekből 8-at szállított le az Airbus az egy évvel korábbi 6 után. A gép gyártása 2015-ben lehet leghamarabb nyereséges a vállalat várakozásai szerint.
  • Ezen túl a Boeing 787-es Dreamlinerek legfőbb riválisának szánt A350-esekből az elsőt a negyedik negyedévben szállíthatja majd le a társaság. Az új modellhez nagy reményeket fűznek, és azt tartják a Boeinggel szembeni verseny tartásának egyik legfőbb eszközének.
  • A kedvező eredmények után 1,1 százalékos pluszban mozognak az Airbus-részvények.