14 milliárd forint landolt a Prezinél

Árvai Péter, a Prezi alapítója Obamával való találkozásának sztoriját meséli
Vágólapra másolva!
Két amerikai befektető összesen 57 millió dollárral szállt be a Prezi prezentációs szoftverfejlesztőbe. A friss tőke a növekedésitőke-finanszírozó Spectrum Equitytől, valamint a cég korábbi befektetőjétől, az Accel Partnerstől érkezett. A tőkét a globális növekedés felgyorsításához fogják használni – írta a Prezi.
Vágólapra másolva!

Árvai Péter közölte, hogy a Prezi regisztrált felhasználóinak száma meghaladta az 50 milliót, vagyis az elmúlt egy évben megduplázódott a számuk. A felhasználók eddig több mint 160 millió prezit készítettek, azaz a Prezinek van a világ legnagyobb, nyilvánosan is elérhető prezentációs adatbázisa. Olyan cégek vezetői váltottak már slide-ok helyett Prezire, mint a Salesforce, a Lufthansa vagy az IBM. Az a tapasztalatuk ugyanis, hogy a különbség mérhető – hangsúlyozta Árvai Péter.

Felhőalapú szoftverek

„Nagyon örülünk, hogy a Spectrum Equity is befektetett a Prezibe! Külön öröm, hogy egy olyan céggel dolgozhatunk együtt, akik ismerik a piacunkat és a működési modellünket. Óriási tapasztalatuk van a felhő alapú szoftverekkel, és hozzánk hasonlóan, hosszú távra terveznek” – mondta Árvai Péter, a Prezi ügyvezető igazgatója és társalapítója.

Árvai Péter, a Prezi alapítója Fotó: Bridge Budapest

A Palo Altó-i székhelyű Accel Partners már több mint 300 sikeres technológiai cég - köztük a Facebook, a Dropbox vagy az Etsy - felépítéséhez járult hozzá befektetésével. A Spectrum Equity az elmúlt 20 évben több mint 120 cégbe fektetett be, például a BATS-ba, a GrubHubba, a Lynda.com-ba, vagy a SurveyMonkeyba.

A Prezi ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy az Accel Partners a Sunstone Capitallal közösen 2011-ben már 14,5 millió dollárt fektetett a Prezibe.

A Prezinek jelenleg 250 munkavállalója van, ebből 170-en dolgoznak a budapesti irodában, 80-an pedig a San Franciscó-iban. Terveik szerint jövőre 50-60 további munkatársat vesznek fel.

A Prezi egy felhőalapú prezentációs szoftver, amelynek célja, hogy segítsen az előadóknak érthetőbben előadni a mondanivalójukat. A céget 2009-ben alapította Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám. A Prezit a világ 190 országában használják, a magyar mellett angolul, németül, franciául, spanyolul, portugálul, japánul és koreaiul is elérhető.