Jó erőben a forint

Vágólapra másolva!
Benézett 305 alá a forint euróval szembeni árfolyama, ezzel pedig júniusi szintekig erősödött. Segíti a forintot az újra pozitívvá vált piaci hangulat, a kezdeti egyhelyben toporgás után felfelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg itthon egyelőre csak kisebb pluszt láthatunk a BÉT-en.
Vágólapra másolva!
  • Ma is jó formában van a forint, amivel 305 környékére erősödött az euróval szembeni árfolyama, sőt egy pillanatra 304,99-en is megfordult, ezzel pedig júniusi szintre ért az EURHUF árfolyama.
  • A forint már reggel óta erősödött, majd a jobbra fordult hangulatban tovább jött le az árfolyama. A régiós és feltörekvő piaci devizák ma nem mutatnak egységes irányt, a cseh korona még erősödni tud, de például a román lej vagy a török líra gyengül.
EURHUF árfolyam Forrás: Investor.hu, AmiBroker

  • Az európai tőzsdeindexek is felfelé vették az irányt délelőtt a kezdeti bizonytalanság után, egyedül a a londoni parkett maradt a negatív tartományban azok után, hogy kiderült az előző Bank of England kamatdöntő ülésen ketten már kamatemelésre szavaztak a kilenc tagból. Ellenben az eszközvásárlási program fenntartását mind a kilencen megszavazták.
  • Itthon a blue-chipek vegyesen mozognak, a Mol kicsit korrigálja (-0,8%) tegnapi 2 százalék feletti pluszát, ellenben a Magyar Telekom, az OTP és a Richter 0,3-0,8 százalék közötti pluszokat mutat.