Vágólapra másolva!
Komoly forgalom mellett sikerül megint emelkednie a Mol részvényének, de mellette még a Richter és a Magyar Telekom is jó napot zárt. A forint előbb öt havi csúcsra ért az euróval szemben, azonban onnan kicsit visszapattant.
Vágólapra másolva!

Megint megtépték a Mol részvényét délután, azt követően, hogy már kedden is hasonlót láthattunk. Ráadásul a forgalom még a tegnapinál is magasabb, több mint 1 milliárd forint volt. Ezzel az olajcég árfolyama már 12 410 forintnál jár, vagyis szépen elpattant a 12 000 forintos szintről.

A Mol árfolyamára hatással lehetett az az információ, miszerint kész eladni az INA-ban lévő részesedését, amennyiben a horvát kormánnyal folytatott tárgyalások nem vezetnek eredményre. Ezt Simola József a cég pénzügyi vezetője nyilatkozta az egyik külföldi hírügynökségnek. Simola szerint a Mol már kapott is ajánlatokat az INA-részesedés megvásárlására, de konkrét cégeket nem nevezett meg a vezető.

A Mol mellett még a Richter is jól szerepelt, a gyógyszerpapír 1,1 százalékot (3740 forint) emelkedett, ráadásul ő is magas, 1,6 milliárdos forgalom mellett. A Magyar Telekomot is megtalálták a befektetők zárásra (+1,2%, 347 forint), míg az OTP kezdeti erejét elvesztette a negatívvá vált nemzetközi hangulatban, de még így is 0,4 százalékot tudott erősödni (4025 forint).

Kora délután érkezett egy 125 ezer darabos kötés 1740 forinton a Graphisoft Park részvényébe, ami jókora forgalmat (217,5 millió forint) generált a papír piacán. A részvény 1 740 forinton zárt, végül 247 millió forintos forgalom mellett.

Júniusi csúcsokra erősödött a forint euróval szembeni árfolyama kora délután az akkor még jó nemzetközi hangulatban. Az EURHUF árfolyam 304,5 alatt is járt, ami öthónapos csúcsot jelentett, viszont a romló nemzetközi hangulatban már újra 305 fölé vette az irányt.

Európa, USA

A nyugat-európai börzék zárás felé közeledve elvesztették lendületüket, és a korábban nap közben látott pluszokból kisebb csökkenésbe váltottak.

Nem túl kedvező lakáspiaci adat érkezett ma az USA-ból, havi alapon a kezdődő lakás értékesítések száma 2,8 százalékkal csökkent, holott az elemzők 0,8 százalékos növekedést vártak. Ez még akkor is csalódás, ha az előző havi adatot végül 6,3-ról 7,8 százalékos növekedésre módosították az elemzők.

Ez valószínűleg még nem okozott volna riadalmat a befektetőkben, inkább az a valószínű, hogy a befektetők a Fed jegyzőkönyvének publikálása előtt realizálnak valamennyit az előző hetekben látott nagyobb pluszokból.