A Fővárosi Vízművek Szerbiával is együttműködik

közműadó bevételeit a BKV támogatására szánnák, Deák Ernő, az operatív csoport vezetője a nyomócsövek mellett áll a Sziget II-es gépházban, a Fővárosi Vízművek Szentendrei-szigeten lévő vízgyűjtő területén
Vágólapra másolva!
Srí Lankával, Törökországgal és Azerbajdzsánnal már korábban megállapodtak.
Vágólapra másolva!

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Fővárosi Vízművek Zrt. és a Belgrádi Víz és Csatornázási Vállalat, írja közleményében a budapesti cég. A szándéknyilatkozat célja, hogy a két cég megerősítse kapcsolatát és szorosabb, hosszú távú együttműködést valósítson meg.

A Fővárosi Vízművek Zrt. és a Belgrádi Víz és Csatornázási Vállalat a többi között az alábbi területeken a következőkben állapodott meg:

  • Fejlesztési együttműködés csápos kút rekonstrukció területén
  • A Fővárosi Vízművek Zrt. tapasztalatainak megosztása a víziközmű szolgáltatási tevékenységek modernizálása terén
  • Szakemberek fejlesztése speciális szakmai képzésben

A Fővárosi Vízművek Zrt. nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi szerepvállalásra, korábban Srí Lankával, Isztambullal és Azerbajdzsánnal is kötött együttműködési szerződést, közölte a cég.

Szijjártó is Belgrádban járt

Szintén Belgrádban tárgyalt csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a Budapest-Belgrád vasútvonal kiépítésének menetéről, valamint a Déli Áramlat gázvezeték előnyeiről egyeztetett Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel.