Újabb piros lapot kapott a BTel

tőzsde, címlapi 2:1
Investors look at stock prices at a securities exchange in Shanghai on September 12, 2014. Chinese inflation eased to a four-month low of 2.0 percent in August, official data showed on September 11, with analysts saying the data could allow leaders to further ease monetary policy in the world's number-two economy. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Ismét nem tett eleget rendkívüli tájékoztatási kötelezettségeinek a Business Telecom Nyrt. − állapította meg az MNB, és a kibocsátót a szabályozott információk közzétételére és 3,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.
Vágólapra másolva!

Az MNB felszólította a BTel-t, hogy haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül rendkívüli tájékoztatás keretében tegyen eleget a saját kibocsátású értékpapírjára vonatkozó vételi vagy eladási opciókra. Az MNB arra is felszólította a társaságot, hogy haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül adjon tájékoztatást az ellene megindított peres eljárásról is.

Újabb intő

Az MNB hangsúlyozta: a kibocsátónak minden olyan információt közzé kell tennie, amely az érintett értékpapírok értékét vagy hozamát, illetve a BTel megítélését közvetlenül vagy közvetve érinti.
Mivel a BTel információkat hallgat el, az MNB 3,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a céget.

A BTelt újra megbírságolta az MNB Forrás: AFP/Johannes Eisele

Az MNB szeptember végén már figyelmeztette és felszólította a BTelt, akkor 2,5 millió forint bírságot rótt ki a cégre.

Korábban írtuk, hogy a Budapesti Értéktőzsde döntésének értelmében a BUX és BUMIX indexekből is kikerül a sorozatosan botrányokba kerülő Business Telecom.