A legjobb francia ma az Air France

Vágólapra másolva!
Az Air France-KLM részvénye emelkedik a legnagyobb mértékben ma a francia nagypapírok közül, köszönhetően annak a sajtóértesülésnek, hogy átszerveznék a rövid útvonalon közlekedő járataikat.
Vágólapra másolva!
  • Közel négy százalékkal emelkedik az Air France-KLM árfolyama a francia tőzsdén, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy a társaság átszervezné a rövid útvonalakon repülő járatait.
  • A 2015-ös nyári időszaktól Orly reptérről a Hop! légitársaságán keresztül repültetné utasait az Air France. Ezzel az a célja, hogy a rövid- és középtávú útvonalak (főleg Franciaországon belüli utak) veszteségeit eltűntesse 2017-re. Becslések szerint ezeken az útvonalakon 140 millió eurós beszteséget halmoz fel a cég egy év alatt.
  • A Le Figaro írása szerint a terveket már csütörtökön tárgyalták a cégnél. Egyedül azok a rövid járatok nem kerülnek a Hop! égisze alá, amelyek a Roissy repteret szolégálják ki.
  • Az Air France-nak egyébként meglehetősen nehéz időszaka volt, hiszen a sorozatos sztrájkok bizony nagy negatív hatással voltak az eredményre.
  • A hírekre nagyot ugrott az Air France árfolyama, már négy százalékos pluszban jár, ezzel pedig 7,7 eurónál van a részvény. Ezek fontos szinteket jelentenek, amit ha sikeresen áttör a részvény, utána egy elég szép tér nyílhatna meg az árfolyam előtt, akár 9 euróig is.
Az Air France-KLM árfolyama (Párizs) Forrás: Investor.hu, AmiBroker