Gigantikus beruházásokra készül a Volkswagen

Vágólapra másolva!
A tavalyi magyar GDP-től nem sokkal elmaradó beruházási programba kezd jövőre a Volkswagen. A német autógyártó így kívánja befogni a piacvezető Toyotát, és a világ legnagyobb autógyártójává válni. 
Vágólapra másolva!
  • Összesen 85,6 milliárd eurós (nagyjából 26 ezer milliárd forintos) beruházási programot kezd el megvalósítani a Volkswagen a cég mai bejelentése szerint. A hatalmas összeg nem sokkal marad el a 2013-as magyar GDP-től.
  • A beruházásokat új modellek piacra dobása, környezetbarát technológiák kifejlesztése és a gyártókapacitások bővítése érdekében valósítják meg. Ennek keretében sokkal üzemanyag-hatékonyabb gépkocsikat fognak jóval környezetbarátabb módon gyártani.
  • Az ötéves program jövő év elején indul, és 2019 végéig fog tartani, és csak az autógyártó egységet érinti. A beruházások kicsivel több mint felét (56%-át) Németországban fogják megvalósítani.
  • A program keretösszegéből 41,3 milliárd eurót új sportmodellek, hibridek és elektromos modellek fejlesztésére fejlesztésére fognak költeni. Ezen túl a régi modellek felújítására is sor kerül.
  • A 89,5 milliárd eurós összegen felül további 22 milliárd eurót adnak oda a kínai leányvállalatnak különböző fejlesztésekre, a világ legnagyobb, dinamikusan növekvő autópiacán való terjeszkedés érdekében.
  • A Volkswagen így kíván még nagyobb lökést adni az autóértékesítéseinek, és a világ legnagyobb autógyártójává válni. Az eladások alapján ugyanis még a Toyota a globális piacvezető, ám egyre szorosabb a verseny az élen, nem beszélve a mögöttük "lihegő" General Motorsról, mely gőzerővel zárkózik a két éllovashoz.
Forrás: Investor.hu

Ha kiváncsi arra, hogy profi szakemberek szerint érdemes lehet-e Volkswagenbe fektetni, jöjjön el a következő befektetési klubunkra, ahol erre vonatkozó kérdését is felteheti.

  • A gigantikus beruházással a Volkswagennek jó esélye nyílik beérni és megelőzni a Toyotát. Azonban nagyon valószínű, hogy a japánok sem fogják ezt ölbe tett kézzel nézni, és ha lehet, ők is még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolhatnak.
  • A beruházások bejelentése után a Volkswagen 1 százalékos pluszban mozog, az európai piacokon uralkodó jó hangulatnak is köszönhetően.
Volkswagen napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu