65 milliárd a 3-as metró felújítására

Vágólapra másolva!
Megjelent a 3-as metró szerelvényeinek felújítására kiírt tender, a projektre 65 milliárd forintot szánnak.
Vágólapra másolva!

A bírálóbizottság először a pályázók gazdasági, műszaki alkalmasságáról bizonyosodik meg, a beérkező ajánlatokat csak ez után kezdik tárgyalni. A pályázó feladata lesz az engedélyezési dokumentáció kidolgozása, a hatóság által előírt vizsgálatok, próbafutások végrehajtása, a szükséges engedélyek beszerzése.

Majdnem mindent kicserélnek

A Nol.hu szerint a győztesnek kell kidolgoznia azt a technológiát is, amelynek segítségével megállapítja, hogy mely szerkezeti elemeket kell kicserélni az elvárt élettartam eléréséhez. El kell végezni a járművek újrakábelezését, ki kell cserélni a forgóvázakat, vontatómotorokat, levegőrendszert, a hajtóműveket, el kell látni a járműveket korrózióvédelemmel, rezgésgátló, hő- és hangszigetelő bevonattal, új utastájékoztató rendszerrel és fedélzeti megfigyelőrendszerrel.

Siemens, Skoda, Alstom

A felújítás és engedélyezés 39 hónapig tarthat, a késedelmes vagy hibás teljesítés kötbére 1,5 milliárd forint, és naponta 1 millióval növekszik. A bírálati szempontok közül az ár a legfontosabb, és a felhívás értelmében a BKV utólag fizetne, a gyártó nem kérhetne előleget. A tenderen a Nol.hu szerint a jelenlegi vonatvezérlő rendszereket szállító Siemens, a Prágában hasonló munkát végző Skoda és a 4-es metró kocsijait szállító Alstom is elindulhat.