Hatalmas fejlesztések az ING-nél

Vágólapra másolva!
Információ-technológiai rendszereinek fejlesztésébe kezd az ING, melyre jelentős, 200 millió eurós összeget fognak fordítani. A lépéstől hosszú távon a hatékonyság növekedése és a költségek csökkentése várható, így az ING részvényei is emelkedni kezdtek a hír hatására. 
Vágólapra másolva!
  • Hatalmas fejlesztésekbe kezd az ING a holland digitális bankolásának további fejlesztése érdekében. A vállalat 200 millió eurót ruház be 2015-től 2017-ig holland egységénél az IT-rendszereinek fejlesztésére.
  • Az online bankolás fejlesztésével az ügyfélinformációk elérhetőségének javítása válik elérhetővé a bank ügyfelei számára.
  • A 200 millió euró jelentős összegnek tűnik, mivel több mint ötöde az ING negyedik negyedéves, 930 millió eurós nettó profitjának.
Forrás: Investor.hu

Az ING-nél zajló átalakítások és a cég részvényeiben rejlő lehetőségekre korábban már felhívtuk a figyelmet. Kiváncsi, hogy a profi szakemberek látnak-e fantáziát a vállalat papírjaiban? Akkor jöjjön el következő befektetési eseményünkre, ahol erre is választ adhatnak előadóink.

  • Mivel egyszerüsödni fognak, és automatizáltabbá válnak majd az ING bankolási folyamatai, a cégnek kevesebb munkaerőre lesz szüksége. Emiatt bejelentették, hogy 1700 embert terveznek elbocsátani a következő három év alatt. Ez az ING 53 ezer fős alkalmazotti létszámának 3,2 százaléka.
  • A fejlesztésekre és az elbocsátásokra 320 millió eurót fognak elkülöníteni, ami a negyedik negyedéves eredményeket fogja terhelni.
  • A lépéstől hosszú távon javulhatnak az ING eredményei, mivel a cég várakozásai szerint 270 millió eurós bruttó megtakarítást érhetnek el annak köszönhetően 2018-tól.
  • A befektetők is értelemszerűen örülnek a pozitív híreknek, így az ING részvényei 0,8 százalékos pluszban mozognak.
ING napi grafikon Forrás: Investor.hu