Itt szeretnek legjobban dolgozni a magyarok

AON Hewitt legjobb munkahely
A Legjobb Munkahely felmérés eredményhirdetése és díjkiosztója
Vágólapra másolva!
Magyarország kedvenc munkahelyein jobban megbecsülik a munkavállalókat, mint a többi cégnél. Az idei felmérés szerint a Hilti, a Microsoft és a Provident a legnépszerűbb munkáltató.
Vágólapra másolva!

Tízből hét ember úgy érzi, hogy komoly nehézségekbe ütközne, ha új munkát kellene találnia - többek között ez volt az egyik legfontosabb tanulsága az idei Legjobb Munkahely felmérésnek, amelynek keretében csaknem 35 ezer munkavállalót kérdeztek a munkáltatójához fűződő viszonyáról.

A Legjobb Munkahely felmérés eredményhirdetése és díjkiosztója Forrás: Origo

Az AON Hewitt által az idén tizedik alkalommal elkészített felmérés végső célja természetesen az volt, hogy megállapítsa, melyek ma Magyarország legjobb munkahelyei az ott dolgozók visszajelzései alapján.

A legjobb munkahelyek

A felmérés eredménye szerint a 250 főnél kevesebbet foglalkoztató cégek között Hilti Hungária Kft lett a befutó, a második helyen a Milupa-Nutricia, a harmadik helyen pedig az AbbVie Gyógyszerkereskedelmi Kft. végzett.

A 250-1000 fő között foglalkoztató vállalatok kategóriájában a Microsoft Magyarország Kft. lett az első, amelyet a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. és az SAP Hungary Kft. követett.

Az 1000 főnél több alkalmazottal rendelkező cégek között pedig a Provident Pénzügyi Zrt. az első, a Vodafone Magyarország Zrt. pedig a második helyet érdemelte ki. A Monsanto Hungária Kft. a termelés-gyártás iparág különdíját nyerte el.

A felsővezetés szerepe

"A legjobbakat a hiteles felsővezetés, a teljesítményközpontú kultúra, valamint a vonzó és hiteles munkáltatói márka különbözteti meg leginkább az átlagos vállalatoktól" - hangzott el a díjátadó rendezvényen.

A felsővezetés jelentőségét jól jelzi, hogy a díjazott cégeknél dolgozók több mint háromnegyede gondolja úgy, hogy a felsővezetés a vállalat legértékesebb erőforrásaként bánik az alkalmazottakkal, míg az átlagos cégeknél ez az arány csupán 43 százalék.

Növekvő lojalitás

Az elmúlt, közel másfél évtized során megkérdezett közel 400 000 dolgozó válaszai az elkötelezettség folyamatos javulását mutatják, ugyanakkor a válság idején megrendült munkaerőpiaci magabiztosság csak lassan erősödik.

Alacsony mobilitás

Tíz megkérdezett munkavállalóból csupán három érzi úgy, hogy munkahelyének elvesztése esetén könnyen találna állást, és még mindig minden negyedik kolléga kimondottan fél kimenni a munkaerőpiacra. Ezzel az eredménnyel a kelet-közép európai régióban évek óta a sereghajtók közé tartozunk.