Ezért kapott négymilliárdot a Századvég

Vágólapra másolva!
Munkánk minősége, eredményessége jól mérhető a kormányzati munka sikerében, a kedvező makrogazdasági adatokban és a három választási győzelemben - indokolta a támogatás mértékét Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég alapítvány elnökhelyettese.
Vágólapra másolva!

Az elvégzett munkáért kapott 3,9 milliárd viszont csak negyede a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején más intézeteknek összesen kifizetett 17 milliárdnak - mondta az elnökhelyettes az alapítvány tulajdonában álló Napi Gazdaságnak.

Az elnökhelyettes elmondta azt is, hogy a Századvég négy évre elosztva, 1,3 milliárd forintért képviseli a magyar érdekeket az Egyesült Államokban. Az elnökhelyettes új kihívásnak és a megromlott amerikai-magyar viszony miatt aktuálisnak tartja, hogy a nyilvános diplomácia nyelvén szólítják meg az észak-amerikai közvéleményt.

Kifejtette: a nyilvános diplomácia összetett cselekvéssorozat, amely magában foglalja a kulturális, gasztronómiai, tudományos és üzleti kapcsolattartást az üzletemberekkel, véleményvezérekkel, agytrösztökkel, tudományos és kulturális intézményekkel, mindezt egységes keretbe foglalva, központi üzenetképző csoportokkal.