Maradnak izgalmak a következő napokra is

kitekintés meglepetés kilátások veszély
Vágólapra másolva!
Maradnak izgalmak a következő napokra is, a december elkezdtével nem állnak le a piacok, úgy hogy lesz mire figyelni.
Vágólapra másolva!
  • Leginkább az amerikai és európai piacokról jönnek majd fontos adatok. Az EKB kamatdöntő ülésére figyelhetnek majd főleg a befektetők, de a pénteki GDP-adat is okozhat majd meglepetéseket. A hét első felében a PMI adatok határozhatják meg a kontinens kereskedésének hangulatát, de kiskereskedelmi forgalmi adat is érkezik majd.
  • Az elmúlt hetekben remekeltek az európai piacok, de a DAX például már fontos szinteknél jár, 10 000 pontnál, így szükség lehet a kedvező adatokra. A gyengébb számok, vagy esetelegesen egy vártnál visszafogottabb Draghi-beszéd akár lavinát is elindíthat a korrekció felé kacsingató piacon, ezért komoly tétje lesz a hét második felében.
  • Az amerikai piacokon a munkaerő-piaci adatokat lehet érdemes figyelni, ahol nagy kérdés, tovább tart-e a lendület az amerikai gazdaságban. Az ISM index, valamint a PMI-adat is erről árulkodhat, ami már hétfőn napvilágot lát. Ezzel együtt a decemberbe lépve nem biztos, hogy olyan nagy lesz már a pörgés a piacon, fontosak lehetnek az első reakciók.
  • A magyar gazdasággal kapcsolatban nem érkeznek majd kulcsfontosságú adatok, az aukciók viszont érdekesek lehetnek. Közben a kínai, és japán piacokról szintén nem várhatóak fontos számok. Persze, egy jó Mikulás-rali azért még jöhet a következő héten, bár a piaci túlvettség állapotában azért erre most nem mernénk nagy pénzeket tenni.
Forrás: Investor.hu