Alumínummal csaltak ÁFA-t Miskolcon

Vágólapra másolva!
Fémkereskedőkre csapott le a NAV Miskolcon, akik a már ismert láncolatos módszerrel hoztak be alumíniumot Szlovákiából és Csehországból. A hatóság luxusautókat és tízmillió forint készpénzt is lefoglalt.
Vágólapra másolva!

Több mint másfél milliárd forint kárt okozhatott egy fémkereskedelemmel foglalkozó borsodi bűnszervezet, amelyre a napokban csapott le a NAV Észak-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága. A több mint negyven helyszínen folyó razziában száz nyomozó és pénzügyőr vett részt.

A gyanú szerint egy Miskolci társaság tagjai áfamentesen hoztak be alumíniumtömböket Csehországból és Szlovákiából. Ezt egy fiktív láncolat segítségével tették, amelyet valós tevékenységet nem folytató szlovákiai és magyarországi székhelyű cégekből építettek ki. A külföldről behozott alumíniumot az elkövetők cégeinek magyarországi telephelyén raktározták, az árut közben papíron a közbeiktatott szlovák és magyar cégeken keresztül „utaztatták”.

A hatóságok a helyszíneken négy férfit és két nőt vettek őrizetbe, akiket bűnszervezetben elkövetett, másfél milliárd forint kárt okozó költségvetési csalással gyanúsítanak. Emellett tízmillió forint készpénzt, tizennégy nagy értékű autót és nyolc ingatlant is lefoglaltak, és zárolták az elkövetők bankszámláit is.