Rossz a jelenlegi formájában az állami földbérlet-pályázati rendszer, mert visszaélésekre ad lehetőséget – összegezte a szocialista Harangozó Gábor a Hortobágyi Nemzeti Park földbérletpályázatainak ügyében végzett Kehi-vizsgálat eredményét.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke elmondta: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 428 pályázat tételes ellenőrzése után jutott erre a megállapításra.

A pályázatok 28 százaléka esetében nem lett volna szabad a szerződést megkötni, s ebből 14 százaléknál, azaz több mint 40 pályázatnál a pályázó valótlan adatokat közölt vagy nem felelt meg a kiírás feltételeinek. A fennmaradó pályázatok negyedénél, mintegy 80 esetben pedig a gazdasági terv szubjektív pontszámaival nyert a pályázó - emelte ki a vizsgálat eredményeiből a szocialista politikus.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Koppan Viktor

"A Kehi elküldte a kormánynak a jelentést és a javaslatait arról, milyen változtatásokra lenne szükség. Ennek eddig semmilyen érdemi következménye nem volt, ezért a jövő héten a Kehi-vizsgálat ügyében több kezdeményezést is teszünk Gőgös Zoltánnal, az MSZP elnökhelyettesével, akivel együtt néztük át a dokumentumokat – mondta Harangozó Gábor.

A teljes cikket itt találja: nol.hu.