Kilőtt a Qantas a jó hírekre

A Qantas napi árfolyama
Vágólapra másolva!
Több mint 18 százalékot emelkedett a Qantas részvényeinek árfolyama, miután az ausztrál légitársaság nagyban javította profit kilátásait. A vezetőség szerint ehhez nagyan hozzájárult a vállalat által véghezvitt átszervezés, de a kedvező piaci környezet is.
Vágólapra másolva!
  • Óriási emelkedésben van a Qantas árfolyama, miután a vállalat vezetése bejelentette, hogy 300 millió helyett 350 millió dolláros profitot várnak a decemberrel záruló hat hónapos időszak eredményeképpen.
  • Nyitás óta az árfolyam már közel 18 százalékot emelkedett, jelenleg 1,65 euró körüli áron kereskednek a német piacra bevezetett papírokkal. Az ausztrál piacon 14 százalékot ugrott az árfolyam.
  • A bíztató előrejelzések a vállalat által kivitelezett 2 milliárd dolláros átszervezésnek köszönhető, amelynek keretében több mint ötezer munkahely szűnt meg. A vállalat erről úgy számolt be, hogy a terv minden lépése teljesült vagy túl lett teljesítve.
  • A 350 millió dolláros profitból 30 millió az amerikai dollárral szemben gyengülő ausztrál dollárnak köszönhető, ezen keresztül pedig az olcsóbb üzemanyag árnak.
A Qantas napi árfolyama (Xetra) Forrás: AmiBroker, Investor.hu