Vágólapra másolva!
Általános eladói nyomás jellemző ma az európai és amerikai tőzsdékre is, ami alól végül a magyar börze sem tudta kivonni magát. Egy százalék feletti mínuszban zárt a Magyar Telekom, míg a forint kisebb gyengülést szenved el délután. 
Vágólapra másolva!
  • Délután még rosszabbá vált a hangulat az európai tőzsdéken, ami nagy részben a növekedési félelmek kiújulásával, és a görög fejleményekkel magyarázható. Az európai részvényindex így tovább halmozzák a mínuszokat, zárás előtt 2-3 százalékos zuhanást mutatnak.
  • Amerikában szintén eladói nyomás tapasztalható, az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq 0,8-1 százalékkal esik.
  • A rossz hangulat alól a magyar börze sem tudta kivonni magát, a BUX végül 0,8 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.
  • A blue-chipek közül a Magyar Telekom volt a legrosszabb formában, mely 1,1 százalékos zuhanás után 350 forintig tért vissza. Az árfolyam ezzel kissé korrigálta az elmúlt napok emelkedését.
  • A piaci hangulatra kifejezetten érzékeny OTP végül 0,8 százalékot gyengült (4046 forint), míg a Mol 0,8 százalékot, a Richter 0,7 százalékot veszített értékéből. A fontosabb szintek ugyanakkor egyik nagypapírnál sem estek ma el, bár a Mol azért rövid ideig járt 12 000 forint alatt is.
  • A forint is visszatért az elmúlt napokra jellemző 306-307-es sávba, és késő délután 306,4-nél mozog az euróval szembeni árfolyama.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu

További fontos hírek:

  • Kissé mérsékelte veszteségeit, de még mindig 9 százalékkal zuhan a Tesco árfolyama, a reggeli profitwarningja után.
  • A BT Group vezetői már ma tárgyalnak, hogy melyik brit mobilszolgáltatót vásárolják meg. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a vezetékes piacon egyeduralkodó BT a két legnagyobb brit mobilszolgáltató, az EE és az O2 közül megvenné az egyiket. Az EE-t jelenleg a francia Orange (Párizs) és a Deutsche Telekom (Xetra) tulajdonolja 50-50 százalékban.
  • Leminősítette az olajkitermeléshez kapcsolódó szolgáltatásokat nyújtó cégek, a Schlumberger (NYSE), az Oceaneering International (NYSE) és a Nabors Industries (NYSE) részvényeit a Jefferies. Az elemzőház az olajár mélyrepülése miatt rontott az ajánlásán elsősorban. Az elemzőház a Brentre vonatkozó előrejelzését is csökkentette a továbbra is fennmaradó túlkínálat és a globális gazdasági növekedéssel kapcsolatos kockázatok miatt.
  • 20 százalékkal, 13,5 milliárd dollárra vágja vissza a ConocoPhillips (NYSE) a 2015-re tervezett befektetéseit. Új olajmezők kutatására és a palaolaj kitermelésre is kevesebbet fog költeni a vállalat a csökkenő olajárak miatt. A ConocoPhillips az első a nagy amerikai olajcégek közül, aki nyilvánosságra hozta a jövőr éve vonatkozó beruházási terveit. A hír ellenére stagnál a részvény.
  • Felülteljesítőre emelte a Lululemon (Nasdaq) részvényére vonatkozó ajánlását a korábbi semlegesről a Wells Fargo elemzője. Véleménye szerint a cég már megoldotta beszállítói problémáit, és profithányada is fordulóponthoz érkezhet és újra emelkedő pályára állhat. A hírre 3,8 százalékkal ugrik a Lululemon árfolyama.
  • Közel 9 százalékkal zuhan a Manchester United (NYSE) árfolyama, miután a hírek szerint a legnagyobb tulajdonos Glazer-család tovább csökkentené részesedését a fociklubban. Értesülések szerint 3 millió darab törzsrészvényt adnának el, ami a teljes tőzsdén forgó állomány 7,5 százaléka, írja a CNBC.
  • 40 százalékkal zuhan a Conn's Inc (Nasdaq) bútoráruház árfolyama, miután azonnali hatállyal lemondott a pénzügyi igazgató. Emellett a cég visszavonta előrejelzéseit és bejelentette, hogy változásokat hajtana végre a menedzsmentben.
  • A Sumitomo Mitsui Banking Corp (Tokió) veheti meg a Citigroup (NYSE) japán egységét, írja a MarketWatch. A vételár 333 millió dollárnak megfelelő japán jen lehet az ügyhöz közel álló források szerint. Az amerikai bank már korábban bejelentette, hogy eladja japán egységét.