Fogyatékossággal élőket segítő magyar alkalmazás nyert aranyérmet Párizsban

vakok és gyengénlátók, VIaOptaDaily, applikáció, fogyaték
A legapróbb lépés is számít az önálló, teljes élet felé
Vágólapra másolva!
Augusztusban jelent meg az iTunes-ban és a Google Playben egy magyar applikáció, amelyik vakok és gyengénlátók életét hivatott megkönnyíteni. A ViaOptaDaily három napra ad időjárás-előrejelzést, lehet használni nagyítóként, stoppernek használható, hangosan felolvassa a kontaktlistát, felismeri a színeket és felismeri a bankjegyeket.
Vágólapra másolva!

A magyar ARworks a Novartis bázeli központja szemészeti üzletágának fejlesztette az alkalmazást, amely most aranyérmet nyert Párizs rangos tech-versenyén, a European Excellence Awards-on, a Mobil Kommunikáció és Social Alkalmazások kategóriában.

A legapróbb lépés is számít az önálló, teljes élet felé Forrás: Novartis, YouTube

A díj az egyik legismertebb európai díj, 2007 óta pályázható. A mezőnyt olyan rendszeresen induló nagy ügynökségek nehezítik, mint például a Weber Shandwick, a Leo Burnett, az Ogilvy, a Burson Marsteller.

Az itt győztes ViaOptaDaily tud angolul, franciául, németül, spanyolul, arabul, japánul és kínaiul. A színfelismerő funkció és a hangos kontaktlista csupa olyan apró, hétköznapi feladatban jelent hiánypótló segítséget a gyengénlátóknak és a vakoknak, amelyeket a látók említésre méltónak sem tartanak – például a reggeli öltözködésben, vagy egy teljesen átlagos bevásárlásban.

Az applikációt iPhone-ra innen, androidos telefonra innen lehet letölteni.