Bírság a mágneses derékaljnak

2014.12.15. 15:23

Jogsértő reklámokat tett közzé az Euro Telemarketing s.r.o a Terramagon +7 mágnesterápiás készülékével kapcsolatban, 70 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal.

A tájékoztatás szerint az Euro Telemarketing s.r.o a múlt év januárjától a Terramagon +7 mágnesterápiás készülékét egy kommunikációs kampány keretében reklámozta, több szempontból is jogsértő módon.

Gyógyító hatást tulajdonítottak a készüléknek

A GVH megállapította, hogy a Euro Telemarketing s.r.o a +7 mágnesterápiás készüléket orvostechnikai eszközként forgalmazta és reklámozta az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalnak a forgalmazás felfüggesztésére vonatkozó döntése és tájékoztatása ellenére. Emellett a készüléknek gyógyhatást tulajdonított, azonban állítását nem tudta megfelelően igazolni.

Nem minden mágneses derékalj gyógyítForrás: ESA

Volt-e magasabb ár?

A készülékkel kapcsolatban azt állították, hogy használatával a szervezet belső egyensúlya helyreáll, segít a fáradtság legyőzésében, balesetmegelőző hatása van, a sportteljesítmény fokozására alkalmas.

A készüléket „a készlet erejéig” kedvezményes áron elérhetőként hirdették, megjelölve a termék 289.000 forintos kedvezményes vételárát is, anélkül, hogy a magasabb árat a termék értékesítése során valaha is megemlítették volna.