Rendkívüli parlamenti ülés lesz az útdíj miatt

Orbán Viktor; Semjén Zsolt Budapest, 2014. november 18.
Orbán Viktor miniszterelnök (k), balra Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. november 18-án. A parlament elfogadta a jövő évi adótörvén
Budapest, 2014. november 18. Orbán Viktor miniszterelnök (k), balra Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. november 18-án. A parlament elfogadta a jövő évi adótörvényeket. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Rendkívüli parlamenti ülésnap összehívását kezdeményezte az MSZP, hogy még karácsony előtt kiderüljön, hogy ki támogatja, és ki ellenzi az M0-s és a bevezető autópálya-szakaszok fizetőssé tételét. 
Vágólapra másolva!

Az MSZP szerint Kövér Lászlónak össze kell hívnia a parlament rendkívüli ülését 8 napon belül. A szocialisták 40 képviselő aláírását adták át a parlament elnökének.

40 aláírás kellett

Az MSZP kedden délelőtt kezdett aláírásgyűjtésbe, és délutánra az MSZP-s, LMP-s és a független képviselők aláírásával összegyűlt a rendkívüli parlamenti ülés összehívásához szükséges 40 képviselői aláírás.

Az útdíj miatt rendkívüli ülésnap összehívását kezdeményezik a szocialisták Forrás: MTI/Kovács Attila

A szocialisták szerint Kövér László nem tehet mást, mint hogy nagyon rövid időn belül összehívja a parlament rendkívüli ülését. Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke azt mondta: azt akarják elérni, hogy azokon az utakon, ahol 2014-ben nem kellett fizetni útdíjat, a jövőre se kelljen, és ezt országgyűlési határozati javaslatban is kezdeményezték.

8 napon belül összeül a T. Ház

A parlament elnökének a kormány vagy a képviselők egyötödének írásbeli kérelmére az Országgyűlés rendkívüli ülését össze kell hívnia a kérelemtől számított 8 napon belül.