A boltok, amelyek nyitva lesznek vasárnap

2014.12.17. 16:17

Megszavazta a parlament a vasárnapi zárva tartást. A kereskedelemben tilos lesz dolgoztatni a hét utolsó napján. A március 15-től életbelépő szabályok szerint csakis azok a kisboltok nyithatnak ki, amelyekben a tulajdonos vagy egy családtagja áll a pult mögé. Mivel nincs olyan nyilvántartás, amiből tudhatnánk, mely boltok fognak kinyitni majd a vasárnapokon, ezért most a bolttulajdonosokat kérjük, hogy az Origón írják meg, hogy a törvény ellenére kinyitnak majd.

A KDNP szabad vasárnap néven ismert javaslatát 119 igen szavazattal, 40 nem ellenében, 25 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek. Tehát a boltok évente pontosan 5 vasárnap nyithatnak ki: a 4 adventi vasárnapon és egy szabadon választotton.

De lesznek kivételek

A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként. Így például a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhat benne. Készítettünk egy olyan térképet, amelyre a nyitvatartó boltok felkerülnek. Töltse ki kérdőívünket és máris felkerül boltja ingyen térképünkre. Ügyeljen a pontos címre amikor kitölti a kérdőívet! Ne aggódjon, személyes adatokat nem kérünk, csupán a bolt nevére, nyitvatartási idejére és címére van szükségünk, ami egyben az ön, és vásárlóinak is az érdeke. Mindazonáltal ezen adatokat is az Origo adatkezelési szabályzatának elvei szerint kezeljük. A megadott adatok alapján az ön boltja megjelenik térképünkön. Hamis boltnév vagy cím esetén az adatokat töröljük.

Kérjük, hogy ezekre  figyeljenek:

  • A cím beírásánál az irányítószám után írja a település nevét és a pontos címet házszámmal. E nélkül nem tud megjelenni a rendszerünkben a bolt.
  • A nyitva tartásnál nem elég, hogy vasárnap.