Megugrott a lakáshitelt felvevők száma

Budapesti lakáspiac, alacsony ingatlanárak, sok eladó lakás, V. kerületi ház
Vágólapra másolva!
Egyre többen vesznek lakást hitelre, elsősorban befektetési céllal. Szakértők szerint jövőre ismét csökkenhetnek az árak.
Vágólapra másolva!

Ezekben a napokban sokszorosára nőtt a lakáshitelt felvevők száma, értesült a Magyar Nemzet. A lapnál úgy tudják, hogy 2015-ben is felvehetők lesznek az állami kamattámogatással bíró kölcsönök: meghosszabbítják az otthonteremtő, állam által támogatott lakáshitelek folyósítását.

Év végére megélénkült a lakáspiac Forrás: 123rf.com

Érdeklődésükre több budapesti hitelközvetítő elmondta, az év végén sokszorosára nőtt a hitelt igénylők száma, mert mindenki azzal számolt, hogy 2014-ben lejárnak a kedvező, állami kamattámogatással bíró kölcsönök.

Csökkenhetnek az árak

A napilapnak nyilatkozó ingatlanközvetítők szerint várhatóan néhány hónap múlva ismét visszaesnek majd az árak. Úgy értesültek, hogy nem csak a hitelfelvevők, hanem a készpénzes vevők száma is nőtt. Az alapkamat-csökkenés miatt sokan befektetési céllal vásárolnak, amivel akár rövid távon is tudnak pénzt keresni.

„Gyorsan pörgő ingatlanokról van szó. A vevő megszerzi, és kis idő múlva, amikor úgy látja, hogy mennek fel az árak, el is adja, sokszor csak néhány százezer forintot keres rajta, azt viszont akár 3-4 hónap alatt” – mondta a lapnak egy szakember.

A teljes cikket itt találja: MNO.