Megugrott a lakáshitelt felvevők száma

2014.12.23. 13:57

Egyre többen vesznek lakást hitelre, elsősorban befektetési céllal. Szakértők szerint jövőre ismét csökkenhetnek az árak.

Ezekben a napokban sokszorosára nőtt a lakáshitelt felvevők száma, értesült a Magyar Nemzet. A lapnál úgy tudják, hogy 2015-ben is felvehetők lesznek az állami kamattámogatással bíró kölcsönök: meghosszabbítják az otthonteremtő, állam által támogatott lakáshitelek folyósítását.

Év végére megélénkült a lakáspiacForrás: 123rf.com

Érdeklődésükre több budapesti hitelközvetítő elmondta, az év végén sokszorosára nőtt a hitelt igénylők száma, mert mindenki azzal számolt, hogy 2014-ben lejárnak a kedvező, állami kamattámogatással bíró kölcsönök.

Csökkenhetnek az árak

A napilapnak nyilatkozó ingatlanközvetítők szerint várhatóan néhány hónap múlva ismét visszaesnek majd az árak. Úgy értesültek, hogy nem csak a hitelfelvevők, hanem a készpénzes vevők száma is nőtt. Az alapkamat-csökkenés miatt sokan befektetési céllal vásárolnak, amivel akár rövid távon is tudnak pénzt keresni.

„Gyorsan pörgő ingatlanokról van szó. A vevő megszerzi, és kis idő múlva, amikor úgy látja, hogy mennek fel az árak, el is adja, sokszor csak néhány százezer forintot keres rajta, azt viszont akár 3-4 hónap alatt” – mondta a lapnak egy szakember.

A teljes cikket itt találja: MNO.