Egy jó szilveszter kellékei

hangulat tőzsde újév ünnep siker
Vágólapra másolva!
Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is konfetti esővel, pezsgőpukkanásokkal és nagy virslis vacsorákkal búcsúztattuk az óévet. Egy igazi tőzsdei spekuláns fegyvertárából ezért nem hiányozhatnak a következő részvények.
Vágólapra másolva!

Nagyot durranhat az LVMH?
(Párizs)

Egyre jobban beszorul a 135 eurós ellenállása alá a világ legnagyobb pezsgőgyártója, az LVMH Moet Henessy. Ha az eddig vezető úton a sok fel-le kanyarban jól felrázták a papírt, még akár egy hangosabb pukkanással is elindulhat majd az újév a részvény piacán.

A buborékok szépen szállnak felfele a részvény grafikonján, egy emelkedő csatornában halad egyre magasabbra az árfolyam. A kitörés után akár a sávtető is elérhető lehet 145 euró felett, vagyis egy nagy durrantással a pezsgőpapír több mint 10 százalékos utat is bejárhat még felfele.

Nem biztos viszont, hogy a pezsgőt kibontják, könnyen lehet, hogy az árfolyam is visszateszteli a 120 eurós emelkedő trendvonalát. A hőfok ugyanis még nem megfelelő, a 60-as RSI a hetes grafikonon még inkább meleg/langyos, nem pedig kellemesen hűvös helyzetről árulkodik.

Az LVMH heti grafikonja
(Párizs)

Forrás: Amibroker, Investor.hu

Szórjuk a konfettit: International Paper
(NYSE)

Lengetik már a zászlót az International Paper grafikonján, amiből ha sikerül felfele elmozdulni, akár újabb jelentős árfolyam emelkedés következhet. Ha a konfettit jó magasra dobják, a részvény árfolyama akár 10 dolláros emelkedést is produkálhat majd a következő hetekben, a grafikonon látható alakzat legalábbis erre enged következtetni.

Ez viszont nem fog úgy összejönni, ha nem sikerül az 54,5 dolláros ellenállás fölé lendülni. Amíg a kitörés nem történik meg, a pakliban az is benne lehet, hogy az árfolyam 52 dollárig visszatesztel.

Az International Paper napi grafikonja
(NYSE)

Forrás: Amibroker, Investor.hu

Az mindenesetre jó hír, hogy a dobás előtt jól nekirugaszkodott a papír az elmúlt hónapokban. Egy emelkedő csatornában húzták fel egyre jobban a részvényt, nemrég pedig sikerült ebből felfele kilépni. Minden adott tehát, hogy egy jól irányzott lendítéssel magasan hulljon szét a konfetti.

Az International Paper heti grafikonja
(NYSE)

Forrás: Amibroker, Investor.hu

Éjfélre meg is éhezünk: Wendy's
(Nasdaq)

Egy csökkenő ék alakzatot hagyott nemrég maga mögött a Wendy's, az árfolyam könnyedén roppantotta meg az ellenállásokat. Az elsősorban burgereiről ismert, de hot-dogokat is kínáló amerikai gyorsétteremlánc részvénye így a korábbi csúcsok felé veheti az irányt.

A hőfok meleg, de nem forró, vagyis a virsliket akár azonnal is fogyaszthatjuk. A 60-as RSI értéke bár nem mondható alacsonynak, a korábbi ékből való kitöréssel azonban az indikátor magas szintje nem tekinthető vészjelzésnek. Egészségünkre.

A Wendy's heti grafikonja
(Nasdaq)

Forrás: Amibroker, Investor.hu