Vágólapra másolva!
Alulteljesítő index volt a mai kereskedés során a BUX, miután egyetlen pillanatra sem tudott átlépni a pozitív tartományba. Még a csökkenő olajárak ellenére délután feltámadó Mol sem tudott segíteni.
Vágólapra másolva!
  • Végül 1,5 százalékos csökkenéssel fejezte be a mai kereskedést a BUX, amiben főszerepet játszott a blue-chipek gyengélkedése. A Magyar Telekom 1,2 százalékos mínusza (333 forint) mellett ugyanis az OTP (3660 forint) és a Richter (3420 forint) is nagyobb, 2,7 százalékos csökkenéssel zárta a napot.
  • Ráadásul a gyógyszerpapír esetében mindez a legutóbbi 30 napos átlagforgalom közel kétszerese, 3,2 milliárd forint mellett valsóult meg. A Richterrel kapcsolatban egy fontosabb hír látott napvilágot, miszerint a cég partnere, az Actavis eljutatta az amerikai gyógyszerfelügyeletnek a bekért dokumentumokat, melyeket utóbbi vissza is igazolt.
  • Egyedül a Mol (11 360 forint) mutatott némi erőt a nagyobb paírok között, a részvény az olajár csökkenése ellenére 0,5 százalékot tudott emelkedni, nagyjából a kereskedés utolsó két órájában bemutatott erősödésnek köszönhetően.
  • Eközben nem tud felállni a padlóról az olaj árfolyama, a WTI 49 dollár közelébe csúszott vissza, míg a Brent árfolyama 52 dollár közelében mozog. Ezzel újabb véres hét elé néz a fekete arany.
  • A forint összességében ma is gyengült az euróval szemben, igaz a délután második felében láthattunk egy kisebb erősödést. Kora este 319,5 közelében ingadozik az EURHUF.
  • Megkezdte Ebola-elleni oltóanyagának emberi tesztelését a Johnson & Johnson. Az emberi tesztek megkezdése hatalmas lépésnek számít az Afrikában pusztító kór megállítása érdekében. A vállalat vezetősége azt ígérte, áprilisra 400 000 dózis oltóanyag fog rendelkezésre állni, a tervek szerint pedig kétmillió adag oltóanyagot készítenek el év végéig.
  • 574 millió dollárért vásárolná fel az amerikai Coach a luxuscipőiről híres Stuart Weitzman Holdings-ot. A Coach célja, hogy a gyenge értékesítési számok és erőteljes verseny következtében megtépázott hírnevüket helyreállítsák.
  • Beszédfelismerő szoftvert gyártó vállalatot vásárolt fel a Facebook. Az akvizíció célpontja egy 18 hónapja létező vállalat, a wit.ai volt, a megállapodás további részleteiről azonban nem árultak el többet a közösségi oldal illetékesei.