Ismét leállították a Btel-részvények kereskedését

Vágólapra másolva!
A tájékoztatás közzétételéig élhet a felfüggesztés.
Vágólapra másolva!

Az MNB mától átmenetileg ismét felfüggesztette a bteltőzsdei részvényeinek és kötvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó újra megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megint figyelmeztette a BUSINESS TELECOM Nyrt.-t (Btel), hogy a jövőben haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tájékoztassa a nyilvánosságot minden, a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírjai értékét vagy hozamát, illetve a társaság megítélését közvetlenül vagy közvetve érintő információról, és ezen információkról a közzététellel egyidejűleg tájékoztassa az MNB-t is.

8,5 milliós büntetés

A rendkívüli tájékoztatásra vonatkozó jogszabályi passzusok újabb megsértése miatt az MNB 8,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére, egyúttal egy, a rendkívüli tájékoztatási körébe eső konkrét hír haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte a BTEL-t.

A Btel ezen rendkívüli tájékoztatásának közzétételéig, de legkésőbb 2015. január 13-án a tőzsdenap végéig az MNB felfüggesztette a részvények, az azokra vonatkozó határidős kontraktusok, illetve a BTEL 2016/A kötvények forgalmazását a Budapesti Értéktőzsdén.