Jamie Oliver teszi naggyá a mobilappot

Jamie Oliver népszerűsíti az egészséges életmódot ösztönző YOU-app mobilappot
Vágólapra másolva!
Az egészséges életmód felé tereli a felhasználóit a YOU-app, mobilalkalmazás, ami nem az ötlet eredetiségével, hanem Jamie Oliver segítségével akar felhasználók tömegeihez eljutni.
Vágólapra másolva!

A finn startup mobilappja napi, "mikro-akciókon" keresztül próbálja rávenni a felhasználóit arra, hogy egy-egy lépéssel közelebb kerüljenek az egészséges életmódhoz. Sétálhatnak egyet, vagy dönthetnek egy egészségesebb étel mellett - sőt az alkalmazás természetesen arra buzdítja őket, hogy az akcióikról fényképet készítsenek, és megosszák a barátaikkal.

Jamie Oliver népszerűsíti az egészséges életmódot ösztönző YOU-app mobilappot Forrás: TV Paprika

Eddig a sztori nem különösebben eredeti: fitneszalkalmazások tömege tűnt már fel és el a különböző app store-okban.

A YOU-app különlegessége nem az alapkoncepcióban, hanem a támogatóként megnyert sztárséfben, Jamie Oliverben rejlik. A helsinki székhelyű Fifth Corner, az alkalmazás fejlesztője ugyan nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan hogyan és miben állapodtak meg Jamie-vel, az azonban biztos, hogy a szakács nagyon keményen promózza a YOU-app-et a saját, csaknem négy és fél millió követőjének a különböző közösségi oldalakon.

Figyelembe véve, hogy a közösségi alkalmazások egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon beindul-e a hálózati hatás (az alkalmazás értéke a felhasználók számának növekedésével exponenciálisan nő), Jamie bevonása alighanem jó ötlet volt az alapítók részéről.

Különösen, hogy a séf maga is évek óta dolgozik különböző, az egészséges táplálkozást népszerűsítő programokon.