Gyorsít a T-Mobile

T-Mobile
Vágólapra másolva!
A T-Mobile US által közzétett adatok szerint a menedzsment előrejelzésénél nagyobb mértékben nőtt a vállalat ügyfélállománya, melynek hatására a részvény árfolyama áttörte a tavaly május óta tartó csökkenő trendvonalat. Ráadásul egyéb jelentős akadályokat is legyűrt, így akár a legutóbb szeptemberben elért 200 napos mozgóátlagot is célba veheti.
Vágólapra másolva!

Rendkívül sikeresen zárta a 2014-es évet az amerikai T-Mobile US mobilszolgáltató, legalábbis ami az ügyfélszerzést illeti. A versenytársaknak van is mire irigykedniük, bár jobban járnak, ha felkötik a nadrágszíjat, ugyanis az ügyfelek száma alapján negyedik legnagyobb szolgáltató rövidesen akár a dobogóra is felállhat. Ettől ugyanis már csak 1 millió ügyfél választja el…

A 2014-es év főbb számai:

  • 2,1 millióan váltottak T-Mobile-ra az USA-ban a negyedik negyedévben
  • Ezzel a T-Mobile US sorozatban a hetedik negyedévben tudott 1 millió feletti bővülést elérni
  • 8,3 millió ügyfelet akvirált 2014 egészében a mobilcég, 89 százalékkal többet, mint egy évvel korábban
  • Ebből 4,9 milliót tettek ki az előfizetéses ügyfelek az egy évvel korábbit 2 milliót követően. Ráadásul a menedzsment 4,3-4,7 milliós növekedési tervét is sikerült túlszárnyalni. Utóbbit ráadásul háromszor is felfelé módosította a vezetés.
Forrás: Investor.hu

Egyelőre még csak az ügyfélszerzéssel kapcsolatos információkat osztotta meg a T-Mobile US a tavalyi évről, ám érdemes lehet a pénzügyi eredményekre is odafigyelni, hiszen az ügyfélakvirálás komoly nyomást helyezett az elmúlt negyedévekben a társaság profitabilitására. A részletes negyedik negyedéves számokról pedig február 25-én ránthatja le a leplet a cég. Addig is vessünk néhány pillantást az igen impozánsan festő árfolyamgrafikonra!

Kitört a T-Mobile!

Megtörte a tavaly közepe óta tartó csökkenő trendvonalat az amerikai mobilszolgáltató, a T-Mobile US. December végén a 25 dolláros támaszról megpattanva futott neki a trendvonalnak, ahol első nekifutásra kicsit megtorpant az árfolyam, azonban a tegnapi kedvező hírek hatására maga mögött hagyta. Ráadásul a kereskedést az 50 napos mozgóátlag, a 27,5 dolláros és a 28 dolláros ellenállás felett zárta, amely igen nagy erőt mutat.

Az első cél a 30,2 dollárnál húzódó 200 napos mozgóátlag lehetne, amely igen fontos szerepet játszott az árfolyam életében az elmúlt hónapokban. Ennek elérését azonban némileg megnehezítheti a 29,2 dolláros markáns szint, optimista esetben viszont akár a 33,5 dolláros ellenállást is megcélozhatná. Elképzelhető, hogy először némileg korrigálja a kitörést, és a szerdán áttört szinteket visszatesztelve lendül ismét erősödésbe.

A következő napokban eldőlhet, hogy tartós kitörésről van-e szó, vagy fals jelzésről. Az utóbbi esetről akkor beszélhetnénk, ha a csökkenő trendvonal alá esne vissza, illetve az 50 napos mozgóátlagot, a 28, illetve 27,5 dolláros támaszt is letörné az árfolyam. Hasonló eset kétszer is előfordult az elmúlt évben, így fontos lenne, hogy végleg a trendvonal fölött ragadjon.

T-Mobile US napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

2012 közepe óta mozog emelkedő trendben a részvény, azonban a 34 dollár elérése után korrekcióba kezdett a részvény. A 61,8 százalékos Fibonacci-szinthez visszacsúszott az árfolyam, amelyet tökéletes korrekciónak is neveznek. Ettől kezdve fordulat állt be az árfolyamban, és az elmúlt 4 hétben folyamatosan emelkedett.

Összességében elmondhatjuk, hogy igen szépen fest a technikai kép. A hosszú távú emelkedő trendvonalról elrugaszkodva megtörte a csökkenő trendvonalat, amelyet tartósan maga mögött hagyva folytathatná az emelkedést.

Ebben az esetben akár a 34 dolláros ellenállást is elérhetné a részvény. Ehhez viszont elsőként a markáns 29,2 dolláros ellenállást kellene legyűrnie, amely egybeesik a 78,6 százalékos Fibonacci-szinttel, majd pedig a 30,4 dollárnál húzódó 50 hetes mozgóátlag jelenthet még akadályt.

T-Mobile US heti grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A T-Mobile US árfolyammozgásából ráadásul az Investor Trader ügyfelei is profitálhatnak, alig pár kattintással elérhető a részvény a New York-i tőzsdén.