Mégsem lesz reptéri útdíj

megyei matrica, útdíjfizetés
A megyei matricákat jelző gomb egy budapesti Mol-benzinkút kasszaterminálján 2014. december 31-én. 2015. január elsejétől az útdíjfizetési rendszer mintegy 1500 értékesítési pontjának bármelyikén bármely megyére - Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megye kivételével, ahol nincs díjköteles gyorsforgalmi hálózat - megvásárolható a megyei matrica. Az értékesítési pontok részletes listája december 31-től elérhető a nemzetiutdij.hu oldalon. Február elsejétől minden eddig megszokott értékesítési ponton és mobiltelefonon is meg lehet majd vásárolni az új matricákat. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Duna-hídon való áthajtás miatti képtelen helyzetet is megszüntetik.
Vágólapra másolva!

A Blikk minisztériumi forrásokból úgy értesült, hogy a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út biztosan kikerül a fizetős szakaszok listájából, és várhatóan megszüntetik azt a képtelen helyzetet, hogy egy Duna-hídon való áthajtásért két megyei matricát kell venni.

Mégsem kell matricát venni a reptérre vezető útra Forrás: MTI/Kovács Tamás

A közlekedési államtitkár öt-hat, könnyen orvosolható hibáról beszélt. Nem lehet, hogy néhány száz méter fizetős útszakasz miatt az ország kapujának számító repülőtérre sem lehet matrica nélkül eljutni – nyilatkozta korábban Fónagy János.

A teljes cikket itt olvashatja.