A CBA nem állította, hogy átvenné a Tesco bezárásra kerülő áruházait. A kommunikációs igazgató szerint a sajtó egy több mint egy évvel ezelőtti nyilatkozatán rugózik.Fodor Attila valótlannak nevezte a bezárásra ítélt Tesco-áruházak megvételéről a sajtóban megjelent híreket. Felhívta a figyelmet, hogy ezek egy több mint egy évvel ezelőtti nyilatkozaton alapulnak, a CBA elnöke ugyanis még tavaly januárban általánosságban megjegyezte: készen kell állni arra, hogy egy esetlegesen kivonuló egységet megvásárolhasson a cég, amennyiben azok valóban értéket jelentenek a CBA számára. Fodor Attila azonban hangsúlyozta: bármilyen újabb üzlet megvásárlását alapos vizsgálat előzi meg, és ez hosszabb folyamatot jelent.

A vasárnapi boltbezárás miatt senkit nem rúg ki a CBAForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Munkaerőhiány van a kereskedelemben

A kommunikációs igazgató a vasárnapi zárva tartással kapcsolatban megismételte korábbi álláspontjukat: a CBA garantálja, egyetlen munkahely sem szűnik meg az intézkedés miatt a hálózatukban. "Fontos azt is megjegyezni, hogy a kereskedelem jelenleg munkaerőhiánnyal küzd, amit mi is tapasztalunk" - tette hozzá Fodor Attila.

A vasárnapi zárva tartással kapcsolatban Komoróczki István, a Coop üzletlánc szóvivője és Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója is azt mondta: az intézkedés nem jár létszámcsökkenéssel, forgalom-visszaeséssel. 

A Coopnál nem lesznek kirúgások

Komoróczki István megjegyezte: a Coopnál korábban is sok üzlet volt zárva vasárnap, szerinte a más üzletláncoknál kieső forgalom áttevődik a hét többi napjára. 

Kujbus Tibor, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a Dunántúlon, a fővárosban munkaerőhiánnyal küzdenek, folyamatosan vesznek fel munkavállalókat, az élelmiszer-kiskereskedelmben pedig összességében nem várható forgalomcsökkenés. A Reál-üzletek vevői vasárnap helyett más napokon vásárolnak be náluk, az üzletlánchoz tartozó 200 négyzetméter alatti családi jellegű boltok pedig vasárnap is nyitva lesznek - mondta Kujbus Tibor.