Több BMW-t vettünk, mint egy éve

Vágólapra másolva!
A korábbiaknál többen vettek BMW-t Magyarországon tavaly, a legtöbb autót cégeknek adták el. A BMW vezetője szerint viszont a jövő bizonytalan.
Vágólapra másolva!

Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója Etyekben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, 2014-ben a piaci átlagon felül bővítették eladásaikat. 2013-hoz képest a magyar autópiac 20 százalékot bővült, ehhez képest a BMW 22 százalékkal tudta növelni az eladásait, ezzel a három felső árkategóriás német autógyártó cég közül a legsikeresebben zárta az évet.

Főleg céges ügyfeleknek

Tavaly a BMW 1736 autót adott el Magyarországon, jelentős részét vállalati vevőknek. Szintén jó évet zárt a BMW tulajdonában álló Mini cég is, ők 26 százalékkal növelték eladásaikat, 115 autót adtak el a 2013-as 95-höz képest.

A jövőre nézve Baudouin Denis az MTI-nek azt mondta, egyelőre nem lehet jóslatokba bocsátkozni, de szerinte 2015-ben lesznek még tartalékok a piacon, a nagyobb gyártók kétszámjegyű növekedésre számítanak.

Világszerte növekednek

A német autógyártó világszerte sikerszériában van, 2013-ban rekordszámú autót adott el, története során először értékesített 2 milliónál többjárművet. A csoport más cégeinek (Mini, Rolls Royce) ez a szám már 2,1 millió, ami 7,9 százalékos növekedést jelentett.