Egy kézbe kerülnek a Generali leányvállalatai

Vágólapra másolva!
Átvette a Generali a kelet-közép-európai leányvállalatait a Generali CEE Holding, ezzel központi irányítás alá kerülnek a biztosító itteni ágai.
Vágólapra másolva!

A trieszti székhelyű Generali Csoport Kelet-Európai tevékenységét 2008 óta a prágai székhelyű Generali PPF Holding B.V. szervezi, amelyben a Generalinak 51 százalékos tulajdoni hányada volt, a másik tulajdonos pedig a PPF Csoport tulajdonában lévő PPF Co 1 B.V. lett.

A Generali 2013-ben jelentette be, hogy megszakítja az együttműködést. Ugyanebben az évben 76 százalékos tulajdonrészt szerzett a közös vállalatban, így teljesen az ellenőrzése alá vonhatta azt.

Magyarországon is piacvezető

Pénteken a csoport a maradék, 24 százalékos tulajdon kivásárlását is bejelentette, ezzel végleg befejeződött a PPF Csoporttal való együttműköd. A Generali kelet-közép-európai csoportja ezentúl Generali CEE Holding néven működik tovább.

A Generali Csoport a régió 10 országában tevékenykedik, Csehországban és Magyarországon piacvezető az életbiztosítások vagyonbiztosítások, illetve a casco területén is. Szerbiában a második, Szlovákiában a harmadik helyen áll, de a többi országban is a tíz legsikeresebb biztosítótársaság között van.

Jelentős a kelet-európai piac

A csoport a régióban 2013-ban 3,5 milliárd eurós bevételt könyvelt el mintegy 11 millió ügyféllel, ezzel a kelet-közép-európai piac a nemzetközi Generali Csoport negyedik legnagyobb piaca. Ezt a növekedést viszonylag rövid idő alatt érték el, a PFF Csoporttal való együttműködés 2007-es aláírásakor még csak 1 milliárd eurós bevétellel és 4 millió ügyféllel rendelkeztek.

A teljes Generali Csoport a világ egyik vezető biztosítási vállalata, 2013-ban 66 milliárd eurós díjbevételt értek el, a világ 60 országában 77 ezer alkalmazottat foglalkoztatnak, és több mint 65 millió ügyféllel állnak kapcsolatban.