Keddtől a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül megvehetők az új e-matricák, köztük az éves megyei matricák is. A matricavásárlók akár előzetes regisztráció nélkül, mobilapplikációval, illetve a társaságnál regisztrált ügyfelek az interneten keresztül és SMS küldésével is megvásárolhatják az új, - 2015. január 1-től érvényes – e-matricákat, köztük az éves megyei matricákat is.

Jelenleg Android telefonon működő applikációval lehet e-matricát venni mobiltelefonnal. Az iOS-rendszerű telefonokra csak pár nap múlva lehet majd a e-matrica vásárló applikációt letölteni. De sms-ben vagy internetre kapcsolódó mobiltelefonnal a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. oldalán keresztül is lehet e-matricát venni. A Windows Phone rendszert használóknak még szintén várni kell az applikációra - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

Regisztráció nélkül

A mobilapplikációkkal azokat a vásárlókat is ki tudják szolgálni, akik eddig nem regisztrált felhasználó a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-nek. A társaság közleménye szerint így lehetőséget nyújtanak azon autósok számára is, akik ad hoc módon, bankkártyával csak egyszer-egyszer kívánják igénybe venni szolgáltatásunkat. 

Már fizetheti mobilon is a megyematricátForrás: MTI/Ujvári Sándor

"Reményeink szerint az összes viszonteladónk a következő napokban csatlakozni tud a rendszerhez, ezzel a megszokott módon minden szolgáltatónál elérhetővé válnak az új autópályamatricák” - nyilatkozta Veres Mihály a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.