Seszták: Mint sejtekből folyamatosan épül egy versenyképes nemzetgazdaság

2015.01.20. 13:34

A kis- és középes vállalkozások (kkv) oroszlánrészt vállalnak a munkaalapú társadalom építésében, jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Székesfehérváron, az Adu Alba Kft. új csomagolástechnikai üzemének avatóünnepségén. A miniszter szerint a 2010-es gazdasági mélyponton átlendült az ország, és kiegyensúlyozott növekedési pályájára állt. "A kis- és középvállalkozásokból mint sejtekből folyamatosan épül egy versenyképes nemzetgazdaság" - mondta.

Magyar cégeket hoznak helyzetbe

A vállalkozói szféra erősödését kormányzati intézkedések is segítették, véli a tárcavezető. Ilyennek nevezte a versenyképesebb adórendszer kialakítását, a tőke- és kamattámogatásokat, valamint azt, hogy a közbeszerzési szabályozások révén a magyar cégeket hozzák helyzetbe.

Mint sejtekből folyamatosan épül egy versenyképes nemzetgazdaságForrás: MTI/Kovács Attila

 

Szovjet művelődési ház volt

Az Adu Alba a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja segítségével, mintegy 200 millió forintból valósította meg barnamezős beruházását az Alba Ipari Zónában. A hitel mértéke 120 millió forint volt, mondta Varga József tulajdonos-ügyvezető. A projekt során az egykori, szovjet művelődési házat megvásárolták, majd az átalakítást és felújítást követően 1800 négyzetméteres gyártócsarnokot alakítottak ki benne.