Villant az IBM, és a Netflix is

netflix
Vágólapra másolva!
Hamarosan közzé teszi negyedéves számait az IBM és a Netflix is. A várakozások nincsenek magasan, de mindkét cég nagyot eshet.
Vágólapra másolva!

Netflix

A Netflix főleg a 320 dollár körüli szinteket féltheti, mivel egy igen gyenge gyorsjelentés nagy mozgást is okozhat, és a támaszokat letörve nagyobb eséshez vezethet. Az elmúlt években még egyszer sem sikerült 4 százaléknál kisebb elmozdulást produkálni a gyorsjelentés után, ráadásul a legutóbbi két alkalommal csúnya mínuszok jöttek össze.

Forrás: Investor.hu

Talán ennek is tulajdonítható, hogy a várakozások alapvetően nincsenek magasan, inkább lefelé jöttek az utóbbi időben, EPS-soron pedig visszaesést vár a cég. Ezzel együtt azért az árbevételtől 26 százalékos bővülést vár a cég, ami nem számít alacsonynak, ráadásul a menedzsment az előfizetői számtól is drasztikus növekedést vár, leginkább az USA-n kívül. Ha ezeket a számokat nem sikerül majd túl teljesíteni, illetve a menedzsment prognózisa sem lesz túlságosan erős, akkor nagyobb eséseket sem lehet kizárni.

Az Netflix napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

IBM

Az IBM mindenképpen azzal a céllal "száll ma csatába" a gyorsjelentése kapcsán, hogy az októberi jelentős zuhanást feledtesse befektetőivel. Kedvező előjel lehet, hogy az elemzői konszenzus mind az árbevétel, mind az EPS területén visszaesést vár, ráadásul ezek a várakozások még lejjebb is jöttek az utóbbi hetekben.

Forrás: Investor.hu

Ha viszont nem sikerülne pozitív meglepetést okozni, akkor a 150 dollár körüli támaszokban bízhat csak az árfolyam, mivel a következő értelmezhető szint 130 dollárnál található, ami jelentős zuhanást eredményezne.

Az IBM napi grafikonja (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu