Hiába nyereséges az eBay, ezreket rúgnak ki

ebay euro
ILLUSTRATION - A 10 euro banknote, 1 euro coin and an iPhone 6 displaying the Ebay logo, are picture in Berlin, Germany, 22 October 2014. Ebay and PayPal have started offering new online services shortly before the kick-off for the Christmas shopping season in Germany. The focus is on using mobilephone for payments and a better integration of online commerce and stationary stores. Photo: Lukas Schulze/dpa
Vágólapra másolva!
Nőtt az amerikai eBay bevétele és nyeresége 2014 utolsó negyedévében, azonban a kedvező pénzügyi adatok ellenére a vállalat bejelentette, hogy elbocsátja 2 400 dolgozóját.
Vágólapra másolva!

A cég bevétele a negyedik negyedévben 8,6 százalékkal nőtt éves alapon, elérve a 4,92 milliárd dollárt. A nettó nyereség 10,1 százalékos növekedéssel 936 millió dollárra emelkedett.

Megválnak a PayPaltól

Az elbocsátások annak az átalakítási tervnek a részei, amelynek keretében az eBay idén megválik az online fizetési szolgáltatást működtető PayPal egységétől. Az elbocsátások 2015 első negyedévében 100 millió dollár extra kiadást okoznak a cégnek, de az egész évre nézve 300 millió dolláros megtakarítást jelenthetnek.

Több kétezer dolgozót küldenek el Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Lukas Schulze

Az eBay tájékoztatása szerint nehéz évre készülnek. A PayPal leválasztásának költségei elérhetik a 400 millió dollárt, éves bevételük pedig valószínűleg elmarad a piaci várakozásoktól. A legújabb tervekben felmerült, hogy az online bolti honlapokat fejlesztő és marketing szolgáltatásokat nyújtó eBay Enterprise egységét is eladná a cég.