Törvényjavaslat készül a magánnyugdíjak megmentéséért

Tüntetés a magánnyugdíj péztárak megszüntetése ellen
Tüntetés a magánnyugdíj péztárak megszüntetése ellen
Vágólapra másolva!
Önkéntes magánnyugdíjpénztárakban látnák legszívesebben nyugdíj-megtakarításukat a 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport tagjai. Ezért felkérik a pénztárak vezetőit, hogy dolgozzanak ki egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a pénzek átcsoportosítását. Ezt küldik majd el a parlamenti pártok vezetőinek, akik támogatását kérik a javaslat elfogadásához. 
Vágólapra másolva!

A magánnyugdíjpénztárak működésének egyik feltétele, hogy a tagok legalább 70 százaléka fizessen tagdíjat. A 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport tagjai szerint ez a tavalyi törvénymódosítás nem nyújt megoldást hosszabb távon a magán-nyugdíjpénztári rendszer problémáira.

Közleményük szerint ezért felkérték a magánnyugdíjpénztárak vezetőit, hogy alkossanak részletes koncepciót a megmaradt magánpénztári rendszer önkéntes pénztári rendszerbe olvasztásáról. Olyan javaslatot, amely nemcsak a vagyon megmaradásának garanciáját biztosítja, hanem kezeli a két pénztári ág alapfunkcióiból adódó eltéréseket is.

Tüntetés a magánnyugdíjpénztárak megszüntetése ellen Forrás: Origo

A felkérésre a Horizont, a Szövetség és a Budapest Magánnyugdíjpénztár válaszolt, és jelezték, hogy rövidesen egy kidolgozott szabályozási javaslattal állnak elő, amelynek egyik fő eleme a magánnyugdíj-megtakarítások önkéntes nyugdíjpénztári számlára való áthelyezése lesz. Ezt küldik majd tovább a Facebook-csoport tagjai a parlamenti képviselőknek, akiket szeretnének megnyerni az ügynek.

Ahogy közleményükben felszólátják a képviselőket: mutassák meg, hogy értik a képviseleti demokrácia lényegét!