Vállalkozóknak indít iskolát a jegybank

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank a Pallas Athéné Közgondolkodási Program részeként alapítványi formában működő vállalkozói innovációs tudásközpontot hoz létre - jelentette be a jegybank. Az alapítvány 37 milliárd forintot kap az MNB-től, és a pénz hozamából gazdálkodhatnak majd. 
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint az alapítvány segítséget kíván nyújtani a legmodernebb tudomány-technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs technológiák megismeréséhez, megismertetéséhez és alkalmazásához, vállalkozói konferenciák, szemináriumok előadások megszervezéséhez, a start-up vállalkozások vállalkozóinak külföldi tapasztalatszerzéséhez, tudástranszferjéhez és tudásának elmélyítéséhez, a képzési portfóliók és oktatási módszerek korszerűsítéséhez, valamint szakkönyvek, folyóiratok és más kiadványok megjelentetéséhez.

Az MNB által létrehozott alapítványok jegybanki tisztségviselői tiszteletdíjukat nem veszik fel, hanem közhasznú tevékenységet folytató civil szervezeteknek utalják át jótékony célokra. Ez a szabály érvényes a most létrehozott vállalkozói innovációs tudásközpont felügyeletében szerepet vállaló jegybanki alkalmazottakra is - írja közleményében az MNB.

A jegybank által létrehozott alapítványokról január elején beszélt Matolcsy György. Erről bővebben itt olvashat.