Jobbik: értelmetlen a közmunkaprogram

Vágólapra másolva!
Csak kampánycélokat szolgál a közmunkaprogram Volner János szerint, elmondása szerint a nyilvántartásokban egy hónap alatt felére esett a közmunkások száma a választások óta.
Vágólapra másolva!

"A program mára értelmét vesztette, a kormány pedig politikai célokra használta a statisztikai adatokat, mivel a választások hónapjában 211 ezer ember dolgozott a közfoglalkoztatáson belül, egy hónnappal később viszont 98 ezerre csökkent ez a szám" – mondta Volner János, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke a Parlamentben tarott sajtótájékoztatóján.

Kevés termelőmunka

A politikus szerint a közmunkások döntő többsége nem értelmes termelőmunkát végez, hanem "valahova eljár" olyan tevékenységet végezni, amiből hozzáadott érték nagyon kevés, vagy semmi nem származik.

Volner szerint valóban szükség van valamilyen közmunkaprogramra, mint mondta, egy új programot a falugazdász hálózatra támaszkodva lehetne elindítani. Ennek lényege, hogy vidéki közfoglalkoztatottakkal helyben termelt élelmiszert állíttatnának elő, amelyet a közétkeztetésben használnának fel. Mint mondta, egy erre vonatkozó határozati javaslatot az Országgyűlés előtt is beterjesztenek.